Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-02-14 06:20:08

200 kilométert meneteltek, hogy felrázzák az országot

A Miskolcról vonuló éhségmenet résztvevői 200 kilométert gyalogoltak azért, hogy felhívják a kormány és a képviselők figyelmét a hátrányos helyzetű településeken élők gondjaira és a munkanélküliségre. Mindannyian a megélhetéshez méltó bért szeretnének. A „Munkát, kenyeret” elnevezésű akcióhoz csak Budapesten több százan csatlakoztak.

200 kilométert meneteltek, hogy felrázzák az országot

Hétfőn délelőtt tizenegy óra körül ért Budapestre az éhségmenet. Az út szélén haladtak, hogy ne zavarják a forgalmat. A 16. kerületben néhányan már várták őket, hogy együtt folytassák a menetelést. A rendőröknek többször korlátozniuk kellett a forgalmat, mert városszerte több ponton csatlakoztak a menethez. Az Örs vezér terén például egy kisebb tömeg várta már őket.

Az LMP zsíros kenyérrel, forró teával és csokoládéval várta az előttük elhaladó tiltakozókat. Néhányan vettek is belőle, de a többség elsétált. „Az LMP nagyon erősen támogat minden civil kezdeményezést, sokkal erősebben, mint minden más politikai elgondolást. És ami engem illet személyesen, én nagyon szolidáris vagyok velük” – mondta az ATV Híradónak Kukorelli  Endre, LMP-s országgyűlési képviselő.

Délután fél négy körül érkeztek meg az Alkotmány utcába, a Parlamentnél pedig az MSZP országos elnöksége is csatlakozott hozzájuk. „A miniszterelnöknek azzal kellene foglalkoznia, hogy miként lesz több munkahely az országban, hogyan tud olyan helyzetet teremteni, hogy mindenki meg tudjon élni, ki tudja fizetni rezsiköltségeit” – vélekedett Mesterházy Attila, az MSZP elnöke.

Egy színpadra felhívták azokat, akik elsőként csatlakoztak az éhségmenethez és végig kitartottak. Volt azonban olyan is, mint például az az ózdi fiú, akinek annyira fájt a térde, hogy már nem bírt felmenni a színpadra. A menetelők reménykednek benne, hogy az akcióval sikerült felrázniuk az egész országot.

További fotók, videók, kommentek - csatlakozzon az atv.hu közösségéhez a Facebookon és a Twitteren is.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink