Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-01-10 11:06:59

„Csigolyánként törték el…” Bajnai az ATV-n

Ma már jól látható, hogy a Fidesz, vagy legalábbis annak vezetése előre kitervelt programmal rendelkezett a Harmadik Köztársaság felszámolására. Ezt írta Bajnai Gordon a Haza és Haladás Alapítvány blog oldalán olvasható elemzésében. A korábbi kormányfő szerint módszeresen, csigolyánként törték el a magyar demokrácia gerincét, 2012 Magyarországának pedig rosszul kormányzó, de nehezen leváltható kormánya van. Bajnai Gordon kedd este az ATV Egyenes beszéd című műsorában Kálmán Olga vendége lesz.

Bajnai szerint a kormány ma egyszerű választás előtt áll: IMF készenléti hitel szigorú feltételekkel, vagy államcsőd, annak tragikus rövid- és hosszútávú következményeivel.

„A megállapodásra azonban csak akkor van esély, ha a kormány kész szoros ellenőrzés mellett visszatolatni a zsákutcából: az egyensúly érdekében tartós és valós szerkezeti reformokat hajt végre a közkiadások terén; a növekedés helyreállítása érdekében korrigálja az eddigi intézkedéseit; intézményi garanciákat nyújt, hogy a készenléti hitel lehívását követően sem tér vissza az irracionális, hatalmi alapú gazdaságpolitikához” – olvasható az elemzésben.

A korábbi miniszterelnök szerint dilettáns, de elszánt gazdaságpolitikájával a magyar kormány mára ördögi csapdát állított, önmagának is. A haza és a haladás ügye iránt elkötelezettek legfőbb reménye pedig a mielőbbi kormányváltásban van, tette hozzá. Egy leendő új kormánynak kész, azonnal alkalmazható programmal kell rendelkeznie: ez Bajnai szerint a köztársaság, a kiegyezés és a kilábalás programja.

Bajnai Gordon kedd este az ATV Egyenes beszéd című műsorában Kálmán Olga vendége lesz.

További fotók, videók, kommentek - csatlakozzon az atv.hu közösségéhez a Facebookon és a Twitteren is.

További belföldi híreink