Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-12-12 04:49:35

Nézetei miatt nem szerepelhetett Schuszter a Kopaszkutya II-ben

Míg a rendező, Szomjas György szerint a harminc évvel ezelőtti film lendített a zenekar karrierjén, addig Hobo úgy látja: a Kopaszkutya kifejezetten keresztbe tett nekik.

Szomjas György rendező és a főszereplők közös döntése volt, hogy vállalhatatlan nézetei miatt Schuszter Lóránt ne szerepeljen a Kopaszkutya II. című filmben – derül ki az Index vasárnapi videóriportjából. „Abban maradtunk a fiúkkal, hogy Lóri ne legyen benne ebben a filmben, mert neki olyan politikai és más hasonló megnyilvánulásai voltak, amikkel mi nem tudunk azonosulni” – fogalmazott Szomjas. A P. Mobil frontembere 1998 és 2002 között a MIÉP fővárosi önkormányzati képviselője volt, azóta pedig még messzebb ment: Olaszliszkán és Tiszaeszláron csinált virtuális 1944-et.

Mint az Index ötperces filmjében Szomjas fogalmaz, a zenekart „nagyon segítette” az 1981-es Kopaszkutya. Hobo ezt vitatja: szerinte a Hobo Blues Bandnek egyáltalán nem használt a Kopaszkutya, mert az annak zenei alapját képező lemezt betiltották.

Magához a filmhez egyébként a veterán rocker meglehetősen ambivalensen viszonyul: „A film egy baromi jó film, csak én nem ebben a világban vagyok otthon és nem gondoltam, hogy ebből a filmből ez lesz” – fogalmaz Hobo. „A probléma nem a szereppel volt, hanem az ideológiával, hogy >>le kell menni kutyába<<, szerintem hülyeség” – tette hozzá. Közölte: ő világéletében a zene, a költészet és a színház összeházasításával foglalkozott és „a kopaszkutyaságnak ehhez semmi köze”.

A filmet pénteken mutatták be.

atv.hu, Szegő Péter, Index, port.hu

További belföldi híreink