Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-11-03 19:02:00

Gyöngyöspata: Öngyilkos lett a Véderő parancsnoka

Önkezével vetett véget életének Gyöngyöspatán Eszes Tamás csütörtökön. Eszes volt a Véderő nevű szervezet parancsnoka, aki áprilisban kiképző tábort szervezett Gyöngyöspatára.

A heol információi szerint csütörtökön önkezével vetett véget életének Gyöngyöspatán Eszes Tamás, a Véderő parancsnoka, aki a legutóbbi polgármester választáson jelöltként is indult a faluban. Pontosabb információk még nincsenek, a rendőrség jelenleg is a helyszínen folytatja a vizsgálatot. A meg nem erősített hírek szerint egy fészerben akasztotta fel magát.

Eszes Tamást igazoltatják Gyöngyöspatán.

Eszes Tamás gyöngyöspatai lakos, áprilisban tábort szeretett volna létrehozni a településen. (Az atv.hu videóbeszámolóját a gyöngyöspatai Véderő táborról erre a linkre kattintva tekintheti meg.) A Véderő áprilisban meg is jelent Gyöngyöspatán, de a megjelenő véderősök száma alig haladta meg a 20 főt. A tábort megelőzően több száz roma elhagyta a települést, a rendőrség azonban határozott fellépéssel megakadályozta a Véderő rendezvényét. A kapitányt és több tagot is el vezették a rendőrök. A vád garázdaság és megfélemlítésre alkalmas öltözet viselése.

Eszes Tamás júliusban indult a gyöngyöspatai önkormányzati választásokon is. A hírek szerint össze is rúgta a port az akkor jobbikos jelölt Juhász Oszkárral, aki azt állította, hogy Eszes Tamás megütötte. A vád szerint Eszes ellenállt a rendőri intézkedésnek, amikor június 13-án, a Juhásszal történt szóváltás után garázdaság gyanújával elő akarták állítani. A Véderő parancsnokát gyorsított eljárásban egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte a Gyöngyösi Városi Bíróság hivatalos személy elleni erőszak miatt. A nem jogerős ítélet végrehajtását a bíróság négy év próbaidőre felfüggesztette. Mivel az ítélet nem jogerős, Eszes elindulhatott a választásokon. A Paksi Hírhatár úgy tudja: az APEH (NAV) is eljárást folytatott Eszes Tamás ellen adócsalás gyanúja miatt. Mivel a parancsnok több vagyonvédelmi kft.-t is működtetett, és a gyanú szerint 35 millió forint értékben 141 darab valótlan számlát állított ki.

heol / atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink