Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-10-06 11:14:59

Párttársait sejti a homoszexuális vádak mögött a fideszes politikus

Városi legendának és a pártján belülről ellene irányuló lejárató kampánynak minősítette Cserna Gábor, Dunaújváros Fideszes polgármestere azokat a híreszteléseket, amelyek szerint felesége egy ízben rajta kapta egy légyotton – egy másik férfival.

Az atv.hu-hoz több forrásból is eljutottak olyan hírek, melyek szerint Cserna Gábor a város egyik iskolaigazgatójával „csalta meg” a feleségét. A híresztelés szerint a politikus felesége rajtakapta az érintetteket, és férjét úgy helyben hagyta - egy sodrófával -, hogy az kórházi kezelésre szorult. Volt, aki azt is hozzátette: Cserna polgármester úrról több mint tíz éve keringenek pletykák azzal kapcsolatban, hogy pedofil, illetve homoszexuális lenne.

Az atv.hu megkereste a polgármester feleségét, aki azonban semmilyen formában nem kívánt az ügyben nyilatkozni. 

„Ez egy nagyon jól felépített városi legenda” – reagált ugyanakkor megkeresésünkre Cserna Gábor, megjegyezve, hogy felesége azért nem szólalt meg az ügyben, mert abból már mindkettőjüknek elegük van. A polgármester azt feltételezi, hogy saját pártján belülről „indult a történet”, a cél pedig az ő lejáratása. „Mint egykori pedagógus a mai napig gyalog járok az utcán, megállítanak a pékségben vagy a piacon, jól ismernek az emberek. Ezt a kialakult imázst szeretnék valakik lerombolni aljas eszközökkel” – mondta Cserna az atv.hu-nak.

 

Cserna Gábort 2010-ben választották meg polgármesternek, előtte 2002-től 2006-ig már volt országgyűlési képviselő is. Miután Schmitt Pál köztársasági elnök lett, a Fidesz listájáról most újra bekerült a parlamentbe. A helyi közéletet jól ismerő forrásaink szerint az „erős embernek” semmiképpen nem mondható politikus azért indulhatott a Fidesz számára biztos sikerrel kecsegtető helyi önkormányzati választáson polgármester-jelöltként, mert a párt fajsúlyosabb alakjai nem vállalták a többmilliárdos adósság alatt nyögő város irányítását.

Egy forrásunk szerint a polgármester az elmúlt hónapokban „légüres térbe került, komoly erők szövetkeztek az elmozdítására”. Ennek oka állítólag az, hogy a dunaújvárosi közgyűlésben egyre erodálódik a Fidesz-többség, és a párt helyben meghatározó alakjai nem kívánnak belefutni egy jókora bukásba a következő önkormányzati választáson.

atv.hu / Sebestyén István

Ajánlom

További belföldi híreink