Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-10-01 18:29:10

Véget ért a tüntetés

Véget ért a Kossuth téren a szakszervezetek tüntetése, ahonnan több ezren vonultak át a Lánchídon a Clark Ádám térre. Mások hazaindultak, helyszínen tartózkodó munkatársunknak többen azt mondták, csalódottak. Árok Kornél ugyanakkor sikeresnek minősítette a több tízezres megmozdulást.

Öt óra után nem sokkal véget ért a szakszervezetek tüntetése a Kossuth téren. A beszédek után a demonstrálókat az október 23-i civil demonstráción való részvételre buzdították. Miután elénekelték a Szózatot, a tüntetők úgy fejezték ki a véleményüket a Parlamentben folyó munkáról, hogy hátat fordítottak az Országháznak. Majd a tömeg elindult a Lánchíd felé, hogy átmenjenek a Clark Ádám térre és csatlakozzanak az ülősztrájkhoz. 

„Orbán takarodj!”

A vonulók sípolva, kiabálva, kereplőt forgatva indultak a Nádor utcán keresztül a Széchenyi (volt Roosevelt) téren keresztül a Lánchíd felé, közben újra, meg újra felhangzott az "Orbán takarodj, vidd az összes haverod!" rigmus. A tömeg békésen vonult, rendbontás nem volt. A Széchenyi térnél tizenhét rendőrségi jármű, köztük mikrobuszok sorakoztak fel, hogy biztosítsák a rendet, de semmilyen atrocitás nem történt. A tömeg átvonul a Lánchídon, többen azt kiáltják: "ébresztő"!

Némelyek csalódottak

Többen ugyanakkor csalódottan mentek el a térről, és nem vonultak a tömeggel. A helyszínről tudósító munkatársunknak többen azt mondták: nem erre számítottak. A lelkesítő beszédeken túl nem kaptak mást - mondták - ráadásul a beígért százezres tömeg helyett is maximum csak tízezren lehettek - summázták a tüntetés résztvevői.  

Árok, Kornél, a tüntetéssorozat egyik főszervezője viszont pozítívnak értékelte a becslése szerint 65 ezres  tömegmegmozdulást, és azt mondta, addig folytatják a tiltakozást, amíg a kormány nem enged követeléseiknek. Ami biztosan tudható: hétfőtől folyamatosan és határozatlan ideig forgalomlassító félpályás útlezárásokat is tartanak az ország különböző pontjain.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink