Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-09-12 10:21:59

Gyurcsány húsz percben, éles hangon reagál mentelmi ügyére

A korábbi kormányfő az előzetes tervek szerint hétfő este fog felszólalni a plenáris ülésen. A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a volt miniszterelnök környezetéből úgy értesültünk, hogy nem egy órás, hanem húsz perces felszólalással készül Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány Ferenc éles hangú felszólalással reagál a Parlamentben a mentelmi ügyével kapcsolatos eseményekre, értesült az atv.hu. A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a volt miniszterelnök környezetéből úgy értesültünk, hogy nem egy órás, hanem húsz perces felszólalással készül Gyurcsány Ferenc. Az atv. hu parlamenti tudósítója szerint Gyurcsány Ferenc beszédére este tíz óra körül kerülhet sor - a megszólalás Orbán Viktor nemzetvédelmi tervével kapcsolatos szavazások miatt késik.

Mint korábban megírtuk, a parlament plenáris ülésén ma szavazhatnak a korábbi miniszterelnök mentelmi jogának felfüggesztéséről az úgynevezett Sukoró-ügyben.

A parlament mentelmi bizottsága a múlt hét folyamán 6:2 arányban úgy döntött, hogy Gyurcsány mentelmi jogának felfüggesztését javasolja, a kormánypárti frakciók pedig kijelentették, hogy a felfüggesztés mellett fognak szavazni.

Amint arról szintén beszámoltunk, az ügyészség hivatali hatalommal való visszaéléssel akarja meggyanúsítani Gyurcsányt, mert – álláspontja szerint – a korábbi kormányfő befolyásának hatására juthatott ingatlancsere révén a sukorói földterülethez az ott kaszinóberuházást tervező cég.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink