Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-08-17 10:12:10

LMP: az elkötelezettség és a hálapénz tartja életben az egészségügyet

Nincs még egy éve a magyar egészségügynek, ha a kormány nem rendezi az ágazatban dolgozók bérét – ezt Szilágyi László LMP-s országgyűlési képviselő mondta az ATV Start című műsorában.

LMP: az elkötelezettség és a hálapénz tartja életben az egészségügyet

Szilágyi szerint a kérdésben a kormányon belül is komoly ellentétek húzódnak, mert miközben az egészségügyi államtitkárság Semmelweis-terve jó alapja lehetne az egészségügy átalakításának, a kormányzat pénzügyi forrásokat von el, márpedig források nélkül nem lehet a magyar egészségügyet megmenteni. Az LMP-s honatya szerint egyelőre nem látni, miből fizetnék meg az ágazatban dolgozókat, ráadásul a szerkezeti átalakításokhoz is komoly tőkére lenne szükség.

Szilágyi megjegyezte, a magyar egészségügyet ma már csak egy szűk réteg elkötelezettsége, illetve a külön juttatások (paraszolvencia) tartják életben. Hosszú évtizedeken át a magyar egészségügy igen jól képzett és elkötelezett volt, mostanra jutottunk el odáig, hogy akinek volt rá lehetősége, az elhagyta az országot, és csak azok maradnak itt, akik az itthoni bérekkel valamilyen módon meg tudnak békülni – tette hozzá.

További belföldi híreink