Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-08-16 08:01:59

Kovács vs Spiegel: igaz-e, hogy munkatáborok épülnek Magyarországon?

Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár szerint már a kérdés is elfogadhatatlan.

Kovács vs Spiegel: igaz-e, hogy munkatáborok épülnek Magyarországon?

Látványos és meghökkentő, hogy milyen mechanizmusok alapján látnak napvilágot hírek Magyarországról – mondta Kovács Zoltán az Egyenes Beszédben. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár így reagált arra, hogy a Der Spiegelben Magyarországról közölt egyik elemzés szerint Orbán Viktor felülről vezérelt puccsot hajt végre, az Európai Unió pedig kommentálás nélkül veszi tudomásul, hogy az egyik tagország kiszámíthatatlanná válik. Kovács Zoltán szerint a lap ismét feltételezésekre épít. Ugyanakkor különbség, hogy egy kormányzat konkrét kritikájáról van szó, vagy egy olyan dolgot feltételeznek Magyarországról, melyet azonnal vissza kell utasítani.

Kovács Zoltán példaként említette, hogy egy külföldi televízió újságírója nemrég azt kérdezte tőle, hogy igaz-e az, hogy hazánkban munkatáborok épülnek. Az államtitkár szerint önmagában elfogadhatatlan, hogy ilyet feltételeznek Magyarországról. A kormányzati kommunikációért felelős szakember szerint az országban rendszerszintű problémák vannak, ezen próbál a kormány segíteni, így például elfogadhatatlan az, hogy ilyen kevesen dolgoznak vagy az, hogy a rokkantnyugdíjasok száma hazánkban kétszer akkora, mint a szomszédos Szlovákiában.

A politikus úgy véli, hogy Ócsa esetében sem kellene gettóról beszélni, inkább úgy kellene felfogni, hogy a nehéz helyzetben lévőknek otthont ad a kormány. Kovács Zoltán az MSZP kilenc pontból álló javaslatcsomagjáról azt mondta, hogy nincs még három hónapja a devizahiteleseknek arra, hogy ismét tárgyaljanak a bankokkal. A pénzintézetek nehéz tárgyalópartnerek – tette hozzá.

Az államtitkár a magáncsőd intézményéről azt mondta, hogy jelen pillanatban nincs értelme, hogy ezzel foglalkozzon a kormány. Kovács Zoltán úgy véli, sok időre lenne szükség, hogy a magáncsőd bevezetéséhez szükséges jogi háttérét megteremtse az Országgyűlés. Az államtitkár pontos összeget nem mondott arra vonatkozóan mennyit szán a kormány a devizahitelesek segítésére.

További belföldi híreink