Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-07-24 07:20:59

„Ha az egyiket fegyelmezem, a másik is beáll a sarokba” + videó

Szombaton mindenki kétszer látta ugyanazt Szigethalmon, itt tartották ugyanis a 12. országos ikertalálkozót. Az ikrek egyforma ruhában, egyforma hajjal érkeztek. Magyarországon, de világszerte is egyre több az ikerterhesség, itthon minden hetvenedik baba ikertestvérrel együtt jön a világra.

„Ha az egyiket fegyelmezem, a másik is beáll a sarokba” + videó

Petráék egyenesen Szerbiából utaztak Szigethalomra. Azt mondják, egyáltalán nem bánják, hogy olyanok, mint két tojás. „Soha nem vagy egyedül, és mindig van valaki, aki meghallgat, és aki megért” - mondják. „Például, hogyha Petra nagyon távol van és szomorú, akkor én is elkezdek hirtelen sírni, mert lehet, hogy sokan hülyeségnek tartják, de tényleg így van, hogy én is valahogy szomorú leszek” - mesélte ikertestvére.

Móniék hat évig küzdöttek, mire megszülethetett Hanna és Fruzsina egy lombikprogramnak köszönhetően. A szülők azt mondják, nehéz, de hálás feladat ikreket nevelni. „Lekötik egymást maximálisan, közösen tudnak játszani, soha nem unatkoznak, és ami talán nehézség, hogy mindent kétszer kell megoldani, mert két külön egyéniségről van szó” - magyarázta az anyuka, majd hozzátette, „hogyha valamelyiket bántódás érte, akkor vigasztalják egymást. Ha az egyiket próbálom fegyelmezni, akkor a másik is megy, és beáll mellé a sarokba”.

Magyarországon, de világszerte is egyre több az ikerterhesség. Itthon minden hetvenedik baba ikertestvérrel együtt jön a világra. „A 70-80-as évek óta a mesterséges megtermékenyítés és bizonyos fogamzásgátlók hatására kezdett emelkedni az ikrek száma, illetve a növekvő édesanyai életkor miatt is. Ezek mind befolyásolják azt, hogy egyre több iker születik, nemcsak Magyarországon, hanem a világ többi részén is. Magyarországon több mint 90 ezer iker él. Egy a hetvenhez az esély, hogy valakinek Magyarországon ikre szülessen”- magyarázták Tárnoki Ádám és Dávid ikerkutatók.

Egyes kísérletek szerint a sok tejterméket fogyasztó nők háromszor olyan sűrűn, a vegetáriánus anyukák viszont ötször ritkábban hoznak a világra ikreket.

Ajánlom

További belföldi híreink