Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-07-13 11:20:39

Németh Sándor: az egyházak között is verseny van + videó

A Hit Gyülekezete társadalmi súlya miatt került be az egyházak közé.

Németh Sándor: az egyházak között is verseny van + videó

Ha objektíven közelítjük meg a témát, nem meglepő, hogy a Hit Gyülekezete is bekerült az állam által elismert egyházak körébe, hiszen a közösség társadalmi támogatottsága olyan nagy, hogy nehéz lett volna kihagyni – erről Németh Sándor a Hit Gyülekezete vezető lelkésze beszélt az ATV Egyenes Beszédben. Németh Sándor elmondása szerint a tegnap elfogadott törvény a Hit Gyülekezete számára egy 30 éves küzdelem mérföldköve, ami erősíti a közösség státuszát, és jó hatással lesz a hívőkre, még több erő szabadul fel a pozitív célokra.

A vezető lelkész hozzátette: a jogszabállyal az lehet az Országgyűlés célja, hogy ne csak jogi, hanem erkölcsi fogalom legyen az egyház. Németh Sándor szerint lehetnek majd viták azzal kapcsolatban, hogy ezentúl a Parlament dönt az egyházak bejegyzéséről, de ezekre a vitákra szükség van. A Hit Gyülekezete vezető lelkésze úgy látja, ennek helyességét majd a gyakorlat dönti el, de szerinte ez demokratikus közéletben akár jól is működhet, hiszen a nyilvánosság előtt zajlanak majd a viták.

A lelkész szerint azzal kapcsolatban is fel lehetett volna hozni aggályokat, hogy eddig a bíróságok jegyezték be az egyházakat. Németh szerint hosszú procedúra elé néznek azok az egyházak, amelyek kimaradtak a 14 elismert egyházat tartalmazó listáról: parlamenti vita lesz róluk, meg kell jelenniük a bizottság előtt, be kell számolniuk a közösségi életről és átvilágítják őket, amit nem szokták meg az egyházak.

A lelkész arról is beszélt, hogy az egyházaknak fel kell ébredniük, észre kell venniük, hogy közöttük is verseny zajlik az emberek megnyeréséért. 

A Hit Gyülekezete vezető lelkésze elmondta, nincs rejtett pénzügyi megállapodás a mögött, hogy a gyülekezet is bekerült az elismert egyházak közé. Hozzátette: nagyon csalódottak lettek volna, ha nem így történik - és ennek hangot is adtak volna -, hiszen a Hit Gyülekezete stabilan a negyedik legnagyobb egyház Magyarországon.

Ajánlom

További belföldi híreink