Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-06-29 05:10:59

„Handabandázás” A jobbikos honatya szerint még visszavehetjük Erdélyt + videó

A külügyi államtitkár szerint azonban a revízió célkitűzése nem felelősségteljes.

„Handabandázás” A jobbikos honatya szerint még visszavehetjük Erdélyt + videó

A külügyi államtitkár szerint a jó viszony Romániával törékeny, a revízió célkitűzése pedig nem felelősségteljes és nem józan külpolitikai magatartás. Németh Zsolt a Parlamentben ezt Szávay István bírálatára válaszolta. A jobbikos képviselő szerint ugyanis a bukaresti magyar nagykövet belegázolt a magyar nemzet önbecsülésébe, amikor állítólag azt nyilatkozta, hogy Erdélyt már nem vehetjük vissza.

Több magyar diplomatát, köztük Füzes Oszkár bukaresti nagykövetet is bírálta Szávay István a Parlamentben. A jobbikos képviselő szerint Füzes Oszkár belegázolt a nemzet önbecsülésébe, amikor állítólag azt nyilatkozta egy román portálnak, hogy „20 ezer idiótát leszámítva senki sem gondol arra, hogy visszavehetjük Erdélyt”.

A kormány egyetért a nagykövet nyilatkozatával – erről beszélt a külügyi államtitkár válaszában. Németh Zsolt szerint a magyarok vagy reális külpolitikai célokat, területi, kulturális autonómiát valósítanak meg, vagy handabandázásba kezdenek, amitől szerinte nem állt távol Szávay felszólalása.

Németh Zsolt azt is mondta, hogy a jó viszony Romániával törékeny, a revízió célkitűzése pedig nem felelősségteljes és józan külpolitikai magatartás ebben a helyzetben.

Ajánlom

További belföldi híreink