Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-06-24 05:10:26

„Mutyizáshoz vezethet” az extrémadó + videó

Egyelőre úgy tűnik, mégsem lesz extrémadó. Az egészségügyi államtitkárság nem foglalkozik a Stratégiai Szövetség a Kórházakért Egyesület javaslatával, amely szerint azoknak, akik extrém sport űzése közben sérülnek meg, vagy ittasan, esetleg gyorshajtással balesetet okoznak, saját pénzből kellene állniuk a gyógykezelésük egy részét. Az extrém sportokat űzők szerint a javaslat egyébként diszkriminatív, ráadásul veszélyes is.

„Mutyizáshoz vezethet” az extrémadó + videó

A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület szerint az ittas vezetés vagy gyorshajtás miatt balesetet okozóknak és az extrém sportok űzése közben megsérülőknek saját forrásból, esetleg külön biztosításból kellene fizetniük az egészségügyi kezelés költségeinek nagy részét. Kollmann András újságíró, extrém sportoló siklóernyőzik, snowboardozik, legutóbb pedig Erőss Zsoltékat kísérte el a Himalájára. Szerinte diszkriminatív a javaslat, amelynek más veszélyei is vannak. „Ez a mutyizást, és az esetek eltussolását idézi elő” – véli Kollmann. Szerinte a magyar sportolók kiváló eredményeket érnek el, gyakorlatilag támogatás nélkül, saját pénzből.

A javaslatot jegyző egyesület vezetője szerint azonban azoknak kellene saját pénzből fizetni a gyógykezelést, akik nem versenyszerűen űzik a sportot, és ezért nincs biztosításuk. „A sportoló biztosítása fizesse ki a gyógykezelést” – mondta el Csiba Gábor, a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért elnöke.

Az egészségügyi államtitkárság a javaslatról annyit mondott az MTI-nek, hogy nem foglalkoznak az extrémadó kérdésével. Igaz korábban a szintén az egyesület által felvetett hamburgeradó ötletét is felvetették.

Ajánlom

További belföldi híreink