Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-06-16 15:52:17

Ördögök, bohócok, Orbán - egyre dühödtebb a rendvédelmi tüntetés + videó

Az oroszok körbezárták Budapestet, aggódik sok decibellel Eperjes Károly. Igaz, a színész nem a rendvédelmisek szinonimájaként használja az oroszokat. Tényleg az oroszokra, ha úgy tetszik a szovjetekre gondol, ugyanis a Nagy Imre szobor mellett, a mártír miniszterelnök újratemetésének évfordulója apropóján hatalmas kivetítőn 56-os témájú filmek peregnek. Hamarosan azonban hangorkán "süketíti meg" az atv.hu helyszíni tudósítóját, aki folyamatosan, frissülő beszámolóval tájékoztat a rendvédelmisek által szervezett "bohócforradalomról".

Ördögök, bohócok, Orbán - egyre dühödtebb a rendvédelmi tüntetés + videó

Egyelőre csekély a rendőri biztosítás az atv.hu tudósítója 4 mikrobuszt és egy pár rendőrségi Skodát számlált meg. A jelek szerint vagy nincs elegendő rendőr, vagy a hatalom most kevéssé bízik bennük, de jó pár „biztonsági őr” is feltűnt, ők a Valton Security (a kormány szívének legkedvesebb biztonsági cég) színeiben nyomják. Egyik szolgálati autójuk ismertető jele az Árpád sávos Nagy-Magyarország matrica, rajta rovásírással a H betű.

Amennyiben kíváncsi, mi zajlik most a Kossuth téren, erre a linkre kattintva megtekintheti élő videónkat.


Bohócfejek, Orbit

Leginkább sapkában öltöztek bohócnak a bohócforradalom résztvevői. Akad itt csörgős, középkori bohócsipka, vikingkalap, olyan dús műhajjal, amit még Vörös Erik is megirigyelne, illetve mindenféle színben pompáznak a tőr és csillámparókák. A tömegben a miniszterelnök bohócnevet is kapott: elkeresztelték "Orbitnak".

Gyarapodnak

Hirtelen megugrott a demonstrálók száma, egy jól szervezett többszáz fős csapat duzzasztotta fel „az állományt” így, immár javában ezerhez közelít a résztvevők létszáma, miközben a demonstráció hivatalosan csak 4 óra tájban kezdődik. Ekkor lép működésbe az az urna is, ahova a kormányt „trónfosztó” szavazatokat várják a rendezvény szervezői.

Munkavállalói totó

Igen változatos táblákat hurcolnak magukkal a tüntetők, az egyiken az virít, miszerint a miniszterelnök „sunyi örökítő anyag”, akinek el kellene húznia. Ezt a megállapítást többé-kevésbé osztatlan egyetértés övezi, nem úgy a tábla másik oldalát, miszerint már csak Gyurcsányban maradt bizalom, mi szerint jöjjön vissza és vezesse a népet. Akad egy nemzeti konzultációs totó is, a transzparens gazdája azt a kérdést teszi föl, hogy ki a bohóc: „a” megoldás tanár, „b” rendőr, „c” Orbán Viktor. Persze nem mindenki fogta tréfára a dolgot, egyesek munkájuk jelképeivel tüntetnek, egy 57 éves leszerelt százados például a díszegyenruhájához tartozó sapkáját és a járáshoz tartozó botját emeli a magasba.

„Köszönöm Istenem”

Többen megjelentek a politikusok is, míg Karácsony Gergely az LMP-től csak átsuhant a téren, az MSZP-sek masszívan vegyülnek. Például fölcsaptak egy táblát, miszerint „köszönöm, Istenem, hogy nem vagyok Fideszes”. A transzparenst „újbudai fiatalok” jegyzik. Persze az oldalhoz kötési próbálkozások kölcsönösek, hiszen a hivatalos kormányzati kommunikáció is azt sugallja, hogy a szakszervezeti vezetők „szocialista bérencek”.

"Szevasztok bohócok!"

Szevasztok bohócok, üdvözli Árok Kornél és Kónya Péter a sokadalmat és erre olyan sípolás, szirénázás, trombitálás és kürtszó felel, hogy az atv.hu tudósítója kénytelen megállapítani, hogy az utóbbi évek tüntetései közül a rendvédelmisek vannak ellátva hangkeltő eszközökkel. Aztán szabályismertetés: urnanyitás 16 órakor és 19 óráig kampánycsend, amit persze nyugodtan megzavarhatnak hordószónokok. (És hogy bizton ne csak nevükben legyenek azok, a szervezők 3 öblös fémhordót is biztosítanak.)

Humorbohócok

Ha már bohócforradalom, következik a humorszekció: először a Fidesz mozgósító szlogenjét parafrazálják, miszerint mindenki hozzon magával még egy bohócot, aztán azon kacsintanak össze, hogy az OMSZ kiadta a narancsszínű riasztást. (Az nyilván nem baj, hogy a UV sugárzás magas szintje miatt.) 


Provokátorra vadászva

A szervezőt a legfontosabb, hogy békésen menjen le a rendezvény ugyanis a hatalom nem erre számít, nem erre készül, nem véletlen, hogy ma minden rendőrt berendeltek. A szervezők azt is tudni vélik, hogy provokátorokat szórtak szét a tüntetők között, így ha valaki hepciáskodó "titkos ügynökkel" találja szemben magát, kérjen segítséget társaitól, vegyék körbe és adják át a rendőröknek.


Névsor olvasás

Tetemre hívja a színpad közelében a tüntetőket Árok Kornél és Kónya Péter. Először az alkotmánymódosítást deklarálják, amely lehetővé teszi, hogy a rendvédelmiseket és gyakorlatilag mindenkit, akit illet, megfosztanak a korkedvezményes nyugdíjától, majd 6 hölgyet szólít a színpadra, akik név szerint "bemondják", hogy melyik képviselő, miképp szavazott az alkotmánymódosításról. Elképesztő erejű a füttyögés. (Valahogy a színpadra keveredett Kormos Kata, az MSZP szóvivője is, de vagy nem ismerik föl, vagy szeretik, úgyhogy senki sem parancsolja le a tüntetést jelentő deszkákról.)

Beszorultak

Beterítette a demonstráló "állomány" az Alkotmány utcát, most már sok ezer tüntetőről lehet beszélni. El is hangzik a színpadról a közlemény, hogy aki leszavazott, aztán sétáljon arrébb az urnák elől, mert nagyon csúnyán megrekedt a tömeg miatt a szavazás.


Buszról le, hátra arc

Az egyik félig rohamrendőrnek, félig amerikai katonának öltözött tüntető azon háborog, hogy most van igazán diktatúra, ugyanis az M3-on megállították a tüntetésre igyekvő buszokat, és leszállították róla az embereket, majd visszafordították a járműveket.

Pörög a biznisz

Jelentősen megugrani látszik a környező kisboltok forgalma, a több mint 30 fokon a nap iszonyatos erővel szívja a sört.

B-Lista

Lassanként véget ért a névsor olvasás, az atv.hu tudósítója a füttyeket lefelé fordított hüvelyujjak, közismert jelek és hangok alapján felállította az utálati listát. A demonstrálóknak leginkább Orbán Viktorral van tele a hócipőjük, a miniszterelnök majdnem kétperces önálló füttykoncertet és ordítást kapott. A tűzoltók és a rendvédelmisek között azonban nem olyan megkérdőjelezhetetlen elsőbbsége, mint a Fideszben, itt kis híján pont annyian utálják Lázár János frakcióvezetőt, mint a kormányfőt. A logika azt diktálná, hogy ezek után a megszorítások kitalálóját, Matolcsy Györgyöt utálják a legjobban, ám a jelek és a hangerő szerint Selmeczi Gabriella nyugdíjbiztos beelőzi a nemzetgazdasági minisztert. Navracsics Tibor közigazgatási miniszter pedig csak az ötödik helyet érdemli ki.

Pártszerepek

Nagyon érdekes pártpreferenciát rajzolt ki "a tapsméter" - a Fidesz nevek felolvasása egyöntetű fújolás éri, ám amikor a szocialista képviselőkhöz ér a lista, akkor mindegyik nemmel szavazó szocialista képviselő kap egy gyengécske tapsot. Kivéve Mesterházy, ő nagy tapsot kapott. Azonban igazi éljenzés akkor tör ki, amikor a jobbikos honatyák nevéhez ér a színpad. Az LMP-s neveket pedig csendben meghallgatják, és sem pozitív, sem negatív neveket nem váltanak ki a zöldek.

Szárazra itták a hordókat

Komoly krízis lépett föl a környékbeli kocsmákban, ugyanis az történt, hogy a szavazatszámlálásra váró szavazók szárazra itták a csapolt-sörös hordókat, és már üvegesből is meglehetősen megcsappantak a készletek. Mire összesítik a voksokat, a legtöbb kocsma készlethiány okán becsukhat.

A közterület felügyelet a helyén van

Nem csak a rendőröknek kell dolgozniuk ma, a közterület felügyelet sem lazsálhat, legalábbis erre lehet következtetni arról, hogy a tüntetés miatt beszorult autókat az Alkotmány utcában alaposan megbírságolták, és mindegyik kapott piros mikulás-csomagot.

Fel Budára!

19 óráig most mellőzik a beszédeket a színpadot, csak a szavazatokat számlálják össze. Utána a szavazás eredményétől függően, de szinte garantálhatóan felvonulnak Schmitt Pál köztársasági elnök rezidenciájához.

Bohócszépségverseny

Orbán Viktor szeretnék bejutni a hálószobádba - arra reagáltak, hogy Orbán azt mondta, nem érdekli, ha a háza előtt tüntetnek, még ha a hálószobájába is bemennek, akkor is végigviszik a nyugdíjreformot. A színpadon közben bohócszépségverseny van, az első bohóc bemutatkozik, őt "Orbán Viktornak hívják". Aki a legtöbb tapsot kapja, az lesz "Bohócország" szépe. A program demokratikus, a színpadra bárki felmehet - a fellépő bohócok mindegyike intéz néhány szót az összegyűltekhez. Egyikőjük szerint, amennyiben a "rendvédelmisek hagyják magukat, akkor utána az egész társadalmat ledarálják". Természetesen a voks mellé egy kupa is dukál. Lazán szórakoztatják egymást, 4-5 ezer ember lehet ott, sokan a Parlament mögött hűsölnek, őket most hívják vissza az Alkotmány utcába.

"Csak a feleségétől"

A bohócszépségverseny először még valóban szépségversenynek indult, például két bárban induló hölgy azt harsogta, hogy bohócfeleségek vagyunk, a rendészeket védjük és szolgáljuk. Aztán egyre politikusabbak lettek a beszólások, például az egyik hölgy már azt kiabálta, hogy "én csak egy ócska nyugger vagyok, Orbán Viktor bohóca". Ezt követően teljesen a politika vette át az uralmat a deszkákon, a legutolsó, tűzoltó felszerelésben fellépő ember már azt hangoztatta, hogy ha kell, fegyverrel is "megvédi szerzett jogait, mert ő nem fél senkitől, csak a feleségétől".

"A hazámat szolgálom"

Meglett a bohócszépségverseny első helyezettje. Egy hegyes sipkás középkorú néni vitte el a díjat, aki a szépségversenyeken szokásos world peace (világbéke) helyett mindössze annyit mondott, a hazámat szolgálom. Az ezüstérmet egy lángtenger hajú fiatalember tudhatta magáénak, hátán egyébként piciny transzparensen az állt: Viktor: "nem tanultad meg, hogy ne játssz a tűzzel?" A bronzkupa pedig egy fiatal, talpig bohócnak öltözött, piros orrú gyerek testvérpárt illetett meg.

Csicskák

Mi az egymillióan a demokráciáért egyesület képviselői azért vagyunk itt veletek mondta a civil szervezet szónoka, mert ha azok, akik megvédenek, amikor lángba borul az ország, lopják az autót, vagy jön az árvíz és bajban vannak, akkor nekünk polgároknak kötelességünk kiállni mellettük. Vajon, morfondírozott a szervező, ha azok, aki fenntartják a rendet, csak bohócok a kormány kezében, akkor minek tekint minket egyszerű civileket a kormány - csicskáknak, zúgott rá a tömeg. Úgyhogy a civil egyesület és a rendvédelmisek közösen küldték el a kormányzatot, amelyik nem egyeztet és "nem tekint partnernek és embernek senkit".

Néró, Napóleon, Hitler: a kormány mondjon le

"Mindenkor a polgárok jogainak az érvényesülését és a nép érdekét tartom szem előtt" - idézi a rendőri esküből egy nyugalmazott alezredes. A viharsarokból érkezett szónok szerint "igenis diktatúra van, mondjon bárki bármit, Orbán Viktor diktatúrája. Hiába bújik képviselői, mondjuk Lázár János fideszes frakcióvezető mögé. Márpedig a diktatúrák természete olyan, hogy elbuknak, így járt Néró Rómája, Napóleon Franciaországa és Hitler Németországa is, úgyhogy megakadályozandó a bukást, most kell lépni." Az alezredes szerint nincs mese: a kormány mondjon le, és legyenek szakértői választások, és az országot szakértői kormány irányítsa. Közben sivítanak a légvédelmi szirénák.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink