Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-06-04 07:10:21

Parkolójegy-hamisító banda bukott le + videó

Fővárosi parkolójegy-hamisító banda bukott le a II. kerületben. A háromtagú csoport feltehetően a főváros több kerületében is hamisította a jegyeket, saját bevallásuk szerint legalább két éve. A hamis papírokat a II. kerület parkoló őrei fedezték fel.

Parkolójegy-hamisító banda bukott le + videó

A parkoló őr elmagyarázta, mire kell figyelni egy jegyellenőrzéskor: a dátum és a sorszám sokat elárul. Feltehetően ez buktatta le azt a bandást is, akiket a napokban fogtak el a II. kerületben, de feltehetően Budapest több kerületében is jelen voltak a csalók. Most három embert gyanúsítanak a hamisítással, de elképzelhető, hogy ettől többen vannak.

A rendőrök a házkutatáson olyan számítástechnikai eszközöket foglaltak le, amivel a hamis jegyeket készítették. A gyanúsítottak vallomásaiból egyébként az is kiderült, hogy a banda legalább két éve tevékenykedett.

A hamis parkolójegyek mellett a mozgássérültek parkoló igazolványával visszaélőket is folyamatosan ellenőrzik a II. kerületben. A Széna téri bevásárlóközpontnál naponta lebukik egy-egy autós, aki jogosulatlanul használja az igazolványt, legtöbbjüknek nem jelentene gondot a parkoló cédula megvásárlása. Példaként említettek egy kettős állampolgárságú orvost. Az elmúlt néhány hétben emiatt 23 autóssal szemben indított eljárást a kerületi rendőrség.

Ajánlom

További belföldi híreink