Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-05-19 10:51:59

Spiegel: Orgia a Gellértben - a fürdő cáfol

20 prostituált és baldachinos ágyak szabad felhasználásra: a Hamburg-Mannheimer Biztosító 2007-ben Budapesten látta vendégül legjobb képviselőit egy „frissítő szex-partira”. A cég lapja „kegyetlen buliról” számolt be – írja a Spiegel Online. Lapunk megkeresésére a fürdőnél nem hivatalosan cáfolták, hogy orgiáról lett volna szó. Hivatalos tájékoztatást későbbre ígértek az illetékesek.

Kaiser úr évtizedekig volt a Hamburg-Mannheimer reklámok arca: mindig barátságos, mindig fess, egy olyan férfi képét mutatta, akiben az ügyfelek megbízhatnak. A legutolsó gondolat, ami az emberek eszébe jutott volna róla: egy szexorgián való részvétel. Sokak legnagyobb megdöbbenésére azonban pontosan ez derült most ki: a HMI biztosító konszern - amely időközben összeolvadt az Ergo konszernnel - a legjobb 100 ügynökét orgiára hívta meg 2007 júniusában. A Handelsblatt információi szerint a budapesti Gellért fürdőt bérelték ki erre a célra, amit szabadtéri bordéllyá alakítottak át. A gazdasági újság több résztvevő elbeszélésére hivatkozott, akik közül többen igen részletesen tudtak beszámolni a történtekről.

„A bejáratnál engem és a többi résztvevőt átvizsgáltak, úgy, mint egy repülőtéri biztonsági ellenőrzés során”, mesélte az egyik vendég a Handelsblattnak. „Büntetéssel fenyegetőzve tiltották meg” fotók vagy filmek készítését. A beengedés után „jöttek a hölgyek és megmutatták nekünk, amijük volt. Minden résztvevő számára világos volt, hogy prostituáltakról van szó.”

Egy Ergo-szóvivő megerősítette, hogy a szex-parti valóban megrendezésre került. „Igaz, hogy 2007 júniusában egy jutalom utat szerveztek Budapestre. A kutatásaink alapján kiderült, hogy egy esti rendezvényen, amelyre ezen út keretein belül került sor, körülbelül 20 prostituált vett részt.”

A Handelsblatt szerint a nőket különböző színekkel jelölték meg. „A hölgyek piros és sárga karszalagot viseltek”, idéztek egy vendéget. „Az egyik csoport hostessként volt jelen, a másik számos kívánságot is teljesített. Voltak nők fehér karszalaggal is. Ők az elnökség és a legeredményesebb közvetítők számára voltak fenntartva.” Még kendőkkel elfüggönyözött baldachinos ágyakat is felállítottak a termálfürdőben. „Mindenki ágyra mehetett egy nővel és azt tehette, amit akart. A nők alkarjára egy ilyen találkozás után egy bélyegzővel pecsételtek rá. Így lehetett tudni, hogy melyik nőt milyen sűrűn vették igénybe.”

Az Ergo szóvivő a történteket „nem tolerálhatónak” minősítette és „a vállalat előírásainak súlyos megsértéseként” beszélt róla. Időközben a felelős vezetőket és elnökségi tagokat elbocsátották. A résztvevők a Handelsblatt szerint ugyanakkor arról számoltak be, hogy sok akkori résztvevő – köztük igazgatósági tagok és más vezetők – még ma is a cégnél dolgoznak.

Az Ergo szóvivője szerint a HMI további rendezvényeit is vizsgálják - eddig nem találtak hasonlóra utaló jelet. Az újság idézett egy véleményt is, amely a belső lapban, a HMI Profilban jelent meg: „Hihetetlen, hogy mit lehet a HMI-nél átélni. Bármilyen szemszögből is nézzük ezeket a mega-ünnepségeket, kegyetlen buli volt.”

Az ügy kapcsán a Gellért fürdőben hivatalosan nem tájékoztatták az atv.hu-t, de vezetői szintről úgy értesültünk, hogy tudtak a szóban forgó rendezvényről, ám az szerintük távolról sem volt olyan, mint ahogy azt a német lap leírja.

Ezek után megkerestük a Gellért fürdőt üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. marketingosztályát, ahol megdöbbenéssel értesültek a hírről. A cég hivatalos válaszát itt olvashatják.

atv.hu / Spiegel

Ajánlom

További belföldi híreink