Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-04-24 10:19:21

Már a betyársereg is Gyöngyöspatán van, állítják helyi romák

Már a betyársereg emberei is megjelentek Gyöngyöspatán - állítják a helyi romák. Csemer László, volt kisebbségi önkormányzati képviselő a Független Hírügynökségnek elmondta: a szervezet egy, a romák által ismert tagja éjszaka az otthonában is járt, de szerencséjére sem ő, sem a családja nem volt otthon ekkor.

Csemer László, volt kisebbségi önkormányzati képviselő a Független Hírügynökséget szombat éjszaka arról tájékoztatta, hogy a betyársereg emberei is megjelentek Gyöngyöspatán. Mint mondta, a szervezet egy, a romák által ismert tagja az éjszaka az otthonában is járt, többen látták onnan kijönni. Ő ekkor nem volt otthon. A vezetőt a rendőrök is látták, sőt igazoltatták is még a ház előtt, de nem állították elő. Csemer László a helyszínen feljelentést tett.

Az egykori kisebbségi önkormányzati képviselő Független Hírügynökségnek elmondta: fél, mert pont ez az ember fenyegette meg nemrégiben a 12 éves kislányát is. Hozzáfűzte: nem tudja, hogy a szervezet hány tagja van a településen, de az biztos, amikor a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület Gyöngyöspatán volt, ez a csoport is gyakorta fenyegette meg a helyi romákat. A betyárok közül egyelőre csak egy embert láttak.

Farkas Pál, gyöngyöspatai roma referens vasárnap kora reggel annyit mondott, hogy ez után már az éjszaka nyugalom volt a településen.

Saját internetes oldaluk szerint egyébként a betyárok nem reguláris alakulat, hanem önszerveződő klánok laza szövetsége. "Nem szentéletű emberek és nem kiscserkészek. Betyárok vagyunk a szó szoros értelmében. A mi szemünkben a köztársaság törvényei nem sokat érnek, a puszta ősi törvényeit azonban bármilyen körülmények között betartjuk és betartatjuk." - írják weboldalukon a betyárok.

Ajánlom

További belföldi híreink