Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-04-22 19:33:59

Pintér Sándor: nyolc embert állítottak elő Gyöngyöspatán

Nyolc embert állított elő a rendőrség délután Gyöngyöspatáról garázdaság miatt - erről beszélt a településre látogató belügyminiszter. Pintér Sándor szégyennek nevezte a Heves megyei faluban történteket.

Pintér Sándor: nyolc embert állítottak elő Gyöngyöspatán

Éjféltől életbe lép az a kormányrendelet, amelynek értelmében akár 100 ezer forintra is lehet büntetni azt, aki jogszabály felhatalmazása nélkül a közbiztonság vagy közrend fenntartására irányuló tevékenységet végez. Pintér Sándor szerint éjféltől tehát komoly büntetésre számíthat, aki ilyet tesz.

A roma gyerekek és nők elutazásával kapcsolatban Pintér Sándor azt mondta, hogy egyesek evakuálásának akarták beállítani. Szerinte azonban rend van, nem kellett onnan senkit sem kimenekíteni.

A gyöngyöspatai roma gyerekek és édesanyáik pénteken reggel Csillebércre, illetve Szolnokra utaztak el táborozni, összesen csaknem 300-an. Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár Csillebércen azt mondta, hogy hétvégi pihenésüket a Magyar Vöröskereszt szervezte és fizeti, mert Gyöngyöspatán hetek óta feszült a hangulat, és így szerettek volna segíteni. Szintén kiemelte: nagyon felelőtlen dolog, hogy ezt bárki is úgy állítja be, mint konkrét menekülési helyzetet, hiszen amióta Gyöngyöspatán konfliktushelyzet van, azóta a rendőrség folyamatosan jelen van a településen.

FH

Ajánlom

További belföldi híreink