Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-04-20 17:14:59

Rezignált nyugger vagyok – konstatálta Bródy János + videó

De legalább ingyen tömegközlekedik, kérdés, hogy meddig.

Rezignált nyugger vagyok – konstatálta Bródy János + videó

Az idő múlása okán immár ingyen tömegközlekedhet Bródy János (hiszen elmúlt 65 éves), és élt is a lehetősséggel, csak azon aggódott az ATV Start című műsorában, hogy meddig veheti igénybe térítésmenetesen a buszt, a trolit, a villamost, a metrót. (Értsd: a kormány vélhetően megvonja a tömegközlekedési támogatások egy részét.) Persze, mosolygott Bródy, ő igazából nem politizálna, csak hát a politika mindig utána megy – és így vagy 30-40 éve kénytelen kiállni a meggyőződéért. Persze az előfordul, mondta Bródy, hogy sok rajongóm és barátom – a művészek közül is – nem ért egyet ezzel a meggyőződéssel, de alapvetően a művészet számít és az ember.

Konszolidálódott például a viszony Szörényi Leventével is – olyan kiegyensúlyozott, öreges kapcsolatunk van, mondta Bródy. Aki szerint azért ez fontos, hiszen időnként elkerülhetetlenül találkoznak, például életműdíj-átadáson vagy amikor közös műveiket mutatják be újra. „Kábé, mint elvált szülők, amikor a gyerek házasodik, akkor mi is újra összejövünk”, hozott hasonlatot Bródy. Mindenesetre most három lemeze újra forgalomba került, és akad egy új korong is.

„Tartalmát tekintve pedig úgy próbálom szerkeszteni, mint egykor a Fonográf-lemezeket. Azaz, hogy szóljon valamiről, legyen egy, a számokon végighúzódó koncepció. Ez most a deja vu érzés”, magyarázta Bródy. Aki úgy érzi, már átélte mindazt, ami most történik körülötte. Majd gitárt ragadott és dalban megállapította, hogy egy rezignált nyugger, aki csodálkozik, hogy még mindig él, és tolja magát a közönségnek. 

Ajánlom

További belföldi híreink