Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-04-15 18:11:59

Két évet kért, két hetet kapott Hoffmann Orbántól

Orbán Viktor visszadobta az oktatási államtitkár felsőoktatási törvénykoncepcióját. Hoffmann Rózsa állítólag majdnem sírva fakadt a kormányülésen, majd két évet kért a javításra, de csak két hetet kapott.

Szakmai körökben katasztrofálisnak tartják az új felsőoktatási koncepciót. De nemcsak nekik, a miniszterelnöknek sem tetszik. Sajtóhírek szerint Orbán Viktor mindössze ötletek halmazának tartja Hoffmann Rózsa tervezetét, ami ráadásul egyáltalán nem tükrözi a kormány szándékát. A miniszterelnök a legutóbbi kormányülésen két órán át kritizálta az államtitkár munkáját.

A miniszterelnök vissza is dobta Hoffmann tervezetét. A stop.hu internetes portál egyik forrása szerint Hoffmannt senki sem védte meg a koncepció társszerzői közül. Az államtitkárt állítólag a sírás kerülgette.  

A miniszterelnök egyes sajtóhírek szerint azt sem tartaná az ördögtől valónak, ha összesen három állami egyetem maradna, a többi oktatási intézmény fennmaradását, avagy bezárását pedig eldönthetné a piac. Hoffmann Rózsa két évet kért a javításra, de Orbán Viktortól csak két hetet kapott.

Ajánlom

További belföldi híreink