Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-04-09 05:10:59

Császy: az ügyészt inspirálták, hogy Gyurcsányról kérdezzen + videó

Senki nem gonosz, ha pszichikai nyomásra átértékeli emlékeit.

Császy: az ügyészt inspirálták, hogy Gyurcsányról kérdezzen + videó

Kényszervallatás, vagy közvetlen drasztikus beavatkozás nem volt annak érdekében, hogy valakire terhelőt mondjon az előző politikai vezetés tagjai közül, az más kérdés, hogy az előzetes letartóztatás önmagában alkalmas lehet az emlékek megváltoztatására, mondta Császy Zsolt. Az MNV volt értékesítési igazgatója egyébként úgy tudja, hogy a Sukoró-ügyben kihallgatottak közül többek idegei felmondták a szolgálatot.

Ugyanis egy olyan eljárásról beszélünk, magyarázta Császy, aminek során az embereket a tévében mutogatják, bilincsben. Így a volt értékesítési igazgató szerint nem gonoszság senki részéről, ha ilyen pszichikai nyomás mellett átértékel dolgokat. Nem véletlen, hogy több ügy bírósági szakában aztán - épp a fent említett nyomásra hivatkozva - visszavonják korábbi vallomásaikat.

Ami pedig a vallomások célját illeti, Császy úgy emlékszik, többször megkérdezték, hogy a Sukoró-ügyben érzékelte-e Gyurcsány Ferenc politikai nyomásgyakorlását. És hiába mondta, hogy nem érzékelt ilyesmit, az ügyész rendre visszatért a kérdésre, mintha őt is inspirálta volna valaki. De ez nem csoda egy politikai pernél.

További belföldi híreink