Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-03-17 06:30:08

Milliomosok lettek Orbán tanácsadói + videó

Nyilvánosságra hozták a szerződéseket.

Milliomosok lettek Orbán tanácsadói + videó

Miniszterelnöki fotódokumentáció 7,5 millióért, sportügyekben adott tanácsok több, mint 8 millióért. A Miniszterelnökség az egyik hírportál kérésére nyilvánosságra hozta a tanácsadói szerződéseinek listáját. Ezekből kiderül, hogy a miniszterelnök honlapjának karbantartása öt hónap alatt több mint 4 millió forintba került.

A stop.hu   kérésére tette közzé szerződéses partnerei névsorát a Miniszterelnökség. A listából kiderül, hogy Szapáry György amerikai nagykövet – kinevezéséig – több mint hatmillióért adott tanácsokat.

A miniszterelnök honlapját a Vármegye Média és Kiadó Kft. tartotta karban tavaly július 29-e és december 31. között, nettó 4,13 millió forintért. A társaság két tulajdonosa Balogh Ákos Gergely, a Mandiner főszerkesztője, illetve Novák Tamás, a Biszku Béla egykori kommunista vezetőről készült dokumentumfilm alkotója.

A miniszterelnök tevékenységét Burger Barna fotós cége, a Fókusz Pókusz Kft. dokumentálta tavaly júniustól idén márciusig nettó 7,5 millió forintért.

Balogh Gábor világbajnok öttusázó sportügyekben ad tanácsokat tavaly júliustól idén május végéig 8 226 680 forintért.

Tellér Gyula korábbi fideszes parlamenti képviselő a kormánypolitika társadalomelméleti hátterével kapcsolatos tanulmányokat és politikai elemzéseket készít 5,4 millióért. Hegedűs Zsuzsa szociológus pedig 10 millió forintért ad tanácsokat Orbán Viktornak.

Sokba kerül a Miniszterelnökségnek Balsai István miniszterelnöki megbízott tevékenysége is. Völgyesi Miklós, a Legfelsőbb Bíróság büntetőjogi kollégiumának egykori vezetője, a semmisségi törvény atyja például 3 850 000 forintot kap május végéig. Balsai munkáját jogi tanácsadóként további négy személy, vagy cég 13,5 millió forintért segíti.

További belföldi híreink