Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-03-15 19:40:59

Fizetett statiszták is tapsoltak Orbánnak a Nemzeti Múzeumnál + videó

Körülbelül 20 ezren hallgatták a miniszterelnök ünnepi beszédét.

Fizetett statiszták is tapsoltak Orbánnak a Nemzeti Múzeumnál + videó

Ahogy 1848-ban nem tűrték, hogy Bécsből diktáljanak az országnak, majd 1956-ban és 1990-ben sem hagyták, hogy Moszkvából diktáljanak, most sem hagyjuk, hogy Brüsszelből vagy bárhonnan bárki is diktáljunk nekünk - mondta ünnepi beszédében Orbán Viktor a Magyar Nemzeti Múzeum előtt. A miniszterelnök úgy fogalmazott: senkitől sem tűrünk kioktatást és mindenkitől elvárjuk, hogy a magyaroknak megadják a kellő tiszteletet.

Idén a Magyar Köztársaság helyett már Magyarország lobogójának felvonásával kezdődtek az állami ünnepségek. A Kossuth téren ott volt Schmitt Pál köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László házelnök. A lépcsőn ott voltak a parlamenti pártok képviselői is, viszont nem volt ott velük a Legfelsőbb Bíróság, illetve az Alkotmánybíróság elnöke.  

Ezután ünnepi menet indult a Nemzeti Múzeumhoz, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mondott ünnepi beszédet a mintegy 20 ezer fős tömegnek. „A március 15-i eskü olyan fogadalom, amellyel 1848 óta minden magyar tartozik minden magyarnak”- fogalmazott a kormányfő, aki úgy látja, a 48-as magyarok kiálltak Magyarországért és ledöntötték a régi rendszert. Ez történt később 1956-ban, 1990-ben és 2010-ben is.

„Kiálltunk Magyarországért, amikor annak rendje és módja szerint elbúcsúztunk a Nemzetközi Valutaalaptól, Kiálltunk, amikor kivetettük a bankadót”- magyarázta Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a 48-as magyarok megtették, amit vállaltak, és ez tette lehetővé az ország megújítását. „Nem hagyták, hogy Bécsből diktáljanak az országnak, 56-ban és 90-ben sem tűrték a moszkvai irányítást, és most sem hagyjuk, hogy Brüsszelből vagy bárhonnan bárki is diktáljunk nekünk”- mondta Orbán.

A miniszterelnök beszélt az új alaptörvényről is, amelyből idézett is. Szerinte az alkotmány zárja majd le az elmúlt húsz év átmeneti időszakát. Orbán Viktor szerint adósságrendezésre is szükség van az ország talpraállításához és ezért van szükség a Széchenyi tervre és a Széll Kálmán Tervre is.

Orbán Viktor beszéde végén a múzeum lépcsőjén több embernek megköszönte, hogy eljött, többükről később az Origo TV kiderítette, hogy statiszták, akik pénzért vállalták a szereplést. A miniszterelnökségen annyit közöltek ezzel kapcsolatban, hogy az ünnepi műsor része volt a lépcsőn álló emberek látványa.

Ajánlom

További belföldi híreink