Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-03-04 15:00:59

Rossz közbiztonság – több tucat egyenruhás masíroz Gyöngyöspatán + videó

Alapvetően nyugodt település Gyöngyöspata, tegnap óta viszont forrongnak az indulatok. Más településekről érkeztek a Magyar Gárda kapitányhoz közel álló polgárőrök, a polgármester nem örül, aki szerint ez csak olaj a tűzre.

Rossz közbiztonság – több tucat egyenruhás masíroz Gyöngyöspatán + videó

A helyi szóbeszéd több dolgot is említ, hogy miért pont most fogyott el a türelem. Az itt lakók azt mondják, a település bizonyos részein már-már elviselhetetlen a közbiztonság, és sokan félelemben élnek. A közelmúltban a más településről ideérkező polgárőrök kavarták fel az amúgy is heves indulatokat. Szerdán a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai is megjelentek. Ők az egykori Magyar Gárda kapitányához, Kiss Róberthez köthetők. A faluban élő cigányság megrettent az egyenruhások láttán.

Gyöngyöspata polgármestere azt mondta: nem örül az egyenruhásoknak, mert szerinte ez inkább csak gerjeszti a feszültséget, mintsem megoldaná az egyébként a mélyben gyökerező problémákat.  Farkas János a helyi kisebbségi képviselő közleményt olvasott fel, melyben elítélte az általánosítást, és a –szerinte – fölösleges indulatkeltést.

A szervezők viszont azt mondták: beszerezték a járőrözéshez szükséges engedélyeket és a tervek szerint 25-en, két hétig teljesítenek majd szolgálatot Gyöngyöspatán.

atv.hu

További belföldi híreink