Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-03-03 08:20:24

Elvis mint ’56 hőse + videó

Tarlós díszpolgárrá avatná a rocklegendát.

Elvis mint ’56 hőse + videó

Budapest díszpolgárává avatná Elvis Presleyt Tarlós István. A főpolgármester javaslata alapján egy eddig névtelen közteret is elneveznének a rocklegendáról. Tarlós István a döntést azzal indokolta, hogy Elvis az ’56-os forradalom idején a hivatalos amerikai álláspont ellenére kiállt a forradalom mellett és gyűjtést is szervezett Magyarország számára egy tv műsorban.

Elvis Presley a Peace In The Valley, azaz Béke a Völgyben című dallal tisztelgett az 1956 os forradalom hősei előtt. 1957. január 6-án Ed Sullivan tévéműsorában énekelte el, és az együttérzés mellett adománygyűjtésre is felszólította az amerikaiakat. Több mint 26 millió svájci frank segítséget kapott az ország.

Tarlós István szerint ez a tett volt az, amit Budapest vezetésének el kell ismernie. „Javasolni fogjuk ezért, hogy Budapest önkormányzata az forradalomban vállalt segítségéért Budapest díszpolgárává avassa és közteret nevezzen el minden idők legnagyobb énekeséről” – jelentette be a főpolgármester.

 

A bejelentéssel egy időben a Budapest portálon szavazás indult, hogy 12 eddig névtelen közterület közül melyik viselje áprilistól az énekes nevét. A voksolás március 15-én zárul.

A névadásról várhatóan márciusban döntenek a városatyák. Tarlós István arra is javaslatot fog tenni, hogy a Moszkva teret ismét Széll Kálmán térnek nevezzék.

További belföldi híreink