Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-02-15 20:00:45

Kövér: a Fidesznek egyértelmű véleménye van a Magyar Gárdáról + videó

Hiába tudja Kövér, mit gondol a Fidesz a gárdáról, nem szankcionálhatja a szabálysértéseket.

Kövér: a Fidesznek egyértelmű véleménye van a Magyar Gárdáról + videó

Nincs Házszabály-adta lehetőség arra, hogy a szabálysértéseket szankcionálja az országgyűlés vezetése –mondta az ATV kérdésére Kövér László házelnök. Hétfőn ugyanis Vona Gábor, a Jobbik képviselője a betiltott Magyar Gárda egyenruhájában jelent meg a parlament ülésén. Ujhelyi István alelnök a rendkívüli házbizottsági ülésen vonta kérdőre Vonát, aki azzal védekezett, hogy a Ház ülése nem nyilvános rendezvény. Török Zsolt még a rendőrséget is felhívta, ugyanis a szocialista politikus szerint ellepték a parlament folyosóját a gárdisták.

Az LMP-nek az egyenruha és Vona két felszólalása is szúrta a szemét. „A Magyar Gárdát és a jelképeit nem véletlenül tiltották be, hiszen burkolt agresszióval fenyeget magyarországi népcsoportokat. Ennél sokkal súlyosabb az a nyílt agresszió, amit Vona Gábor a zsidósággal és a cigánysággal szemben elkövetett”- magyarázta Vágó Gábor, a párt frakcióvezető-helyettese.

Kövér László a maga részéről nem kívánt állást foglalni, szerinte a Fidesznek egyértelmű véleménye van a gárdáról és a Jobbik szólamairól, de várja a javaslatokat arra, hogyan lehetne a házelnöknek pluszjogosítványokat adni ahhoz, hogy intézkedhessen. A Fidesz házelnöke azt mondta, hogy bonyolult és megfontolandó kérdés az, hogy egy karhatalmi kényszerintézkedés nem nagyítja-e fel a történteket és a botrányhős ezzel épp a kívánt célját éri el. Kövér hozzátette: szerinte a hatóságok dolga eljárni.

Ajánlom

További belföldi híreink