Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-01-17 16:46:59

Gőzerővel zajlik a munkahelyteremtés: Pálffy felesége célba ért

Orbán Viktor egymillió új munkahelyet ígért tavasszal.

Pálffy István volt híradós műsorvezető, jelenlegi KDNP-s országgyűlési képviselő feleségét, Tóth Juditot foglalkoztatja kommunikációs és marketingmunkatársként a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) egyik háttérintézménye, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet - tudta meg a Blikk.

„Határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony keretében - marketing, kommunikáció szakközgazdászi végzettsége alapján – kommunikációs és marketingmunkatársi munkakörben foglalkoztatjuk Tóth Juditot” - közölte lappal Bagi Krisztina, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet főosztályvezetője.

Az intézménynél azt közölték: Pálffy feleségét október 1. óta foglalkoztatják, azt viszont nem voltak hajlandóak elárulni, hogy pontosan mennyit fizetnek kommunikációs munkájáért. A Blikk szerette volna megkérdezni a KDNP-s politikust is, hogy mit gondol felesége állami megbízásáról, ám Pálffy a lapzártáig nem válaszolt a megkeresésekre.

Orbán Viktor tavasszal egymillió új munkahelyet ígért, ebből valószínűleg az elsőt előző kormánya szóvivőjének felesége kapta. Borókainé Vajdovits Éva, Borókai Gábor felesége lett május végén a Magyar Közlöny és a Határozatok Tára felelős szerkesztője.

Schmitt Pál unokaöccsét, dr. Schmitt Pál Pétert kormánytisztviselőnek nevezte ki Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. A köztársasági elnök unokaöcséről korábban az a hír járta, hogy ő lesz a Magyar Posta új vezérigazgatója, de később kiderült, hogy nem őt, hanem egy névrokonát nevezik ki. Schmitt Pál Péter akkor helyreigazítást kért, mondván, „a személyemet érintő hamis beszámoló nemcsak légből kapott, hanem azt a hamis látszatot kelti, hogy a Fidesz is olyan párt, mint az MSZP, vagyis a rokoni kapcsolatok és nem a szakmai hozzáértés alapján kerülnek felelős vezetői posztokra az emberek”.

Petykó Adrienn a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökének, Petykó Zoltánnak a gyermeke, az ősszel 27 évesen vehette át a Vidékfejlesztési Minisztérium költségvetési főosztályának irányítását, míg Kontrát Nóra 25 évesen lett hivatali vezető, Schmitt Pál mellett a köztársasági elnök hivatalában irányítása alá helyezték a felterjesztési osztályt- írja az Index.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium sajtófőnöke Orbán Viktor miniszterelnök elsőfokú unokatestvére, Vitézy Zsófia. Féltestvére, Vitézy Dávid pedig a frissen létrehozott Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója lett néhány hete.

atv.hu / Blikk

További belföldi híreink