Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-01-17 05:10:59

West Balkán: a lányok halála után másfél óráig ment a buli + videó

Az egyik résztvevő az ATV-nek azt mondta, ők csak annyit tudtak, hogy "lent balhé van". Egy másik résztvevő a televízión keresztül köszönte meg társainak, hogy kimentették a tömegből.

West Balkán: a lányok halála után másfél óráig ment a buli + videó

Több, mint kétezren voltak a budapesti szórakozóhelyen, amikor pánik tört ki, miután valaki azt kiáltotta, hogy késelés történt. Az emberek a kijárat felé menekültek, ekkor történt a tragédia. A

rendőrség szerint nem szúrtak meg senkit, a lányokat agyontaposták.

Az ATV felvételei a tragédia után nem sokkal éjfél előtt készültek, a szórakozóhelyről ekkor már mindenkit kitereltek.  A West Balkán a Nyugati pályaudvarral szemben van, ami egy több szintes disco, a tragédia éjszakáján hatalmas buli volt, 30 DJ játszott.

A klubban több mint kétezren voltak, sokan már nem is jutottak be. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mitől tört ki a pánik. Az egyik szemtanú szerint hirtelen mindenki elkezdett rohanni, csakhogy a nagy tömeg miatt az emberek egymást taposták. Egy jelenlévő lány elmondta: „Egymás hegyén-hátán fetrengtünk, engem nyolcan szedtek ki és nagyon köszönöm azoknak, akik kiszedtek, mert alattam is rengetegen voltak, szörnyű volt, az emberek egymást nyomták agyon”. Egy másik ott szórakozó fiatal azt mondta, hogy sokáig nem is lehetett tudni, mi történt, csak annyit hallottak, hogy balhé van. A fiatalember az ATV Híradónak azt mondta, hogy abalhé után (értsd: a lányok halála után) a felső termekben még másfél óráig ment a buli.

Hat mentőkocsi érkezett a helyszínre, akkor az áldozatokat már kihozták. Fél óráig próbálták őket újraéleszteni, de egyikük életét sem tudták megmenteni. A tömeg két 17 év körüli és egy 20 év körüli lányt taposott halálra.

A tragédia után különböző fórumokon és közösségi portálokon a fiatalok azt találgatták, mi történhetett. Még az éjjel sokan azt mondták, késelés történt. Az egyik hozzászóló azt írta, hogy látta a késelőket, gyilkosság volt és nem taposás. A mentők azonban nem találtak szúrt sebet a lányokon.

„Az áldozatok első átvizsgálása - ami a helyszínen lehetséges volt - során nem találtak a mentők szúrásra, késelésre utaló jeleket, külsérelmi nyomok ugyan voltak, de hogy pontosan mi okozta a halált, azt az igazságügyi orvos szakértő fogja megállapítani” – nyilatkozta Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.

A buli szervezői fél nappal a tragédia után közleményt adtak ki, amelyben azt írták, hogy valaki felkiáltott, hogy „késelés!”. Ez okozhatta a pánikot, ekkor kezdtek el kirohanni az emberek.

A kriminálpszichológus szerint ilyen helyzetekben nem feltétlenül kell látni mi történt, a rémhír hallatán az emberek menekülni kezdenek, kialakul egyfajta versenyhelyzet, az emberek az életben maradásért küzdenek. A szórakozóhely előtt vasárnap is sokan voltak, csak délelőttől hozhatták ki a bent marad értékeiket.

Közben minden internetes fórumról igyekszik eltűnni a buli főszervezője, Kecskés Tamás. Miután a Nosie Night Life programsorozat legújabb állomása tragédiába fulladt, a 21 éves fiatalember inaktívvá tette Facebook profilját, majd egy korábbi videót, amelyen részegen nyilatkozik, minősítettek priváttá a Youtube-on. A videón Kecskés annyira nem volt magánál, hogy nem is minden kérdésre tudott válaszolni.

A belügyminiszter vasárnap esti sajtótájékoztatóján újabb releváns részletek derültek ki, ezekért kattintson ide!

További belföldi híreink