Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-01-15 09:30:59

Sissi hercegnőről képzelődött az uniós államtitkár Gödöllőn + videó

Lenyűgözte az Európa-ügyi minisztereket a Grassalkovich-kastély, és elégedettek az eddigi szervezéssel - mondta az uniós elnökség szóvivője.

Sissi hercegnőről képzelődött az uniós államtitkár Gödöllőn + videó

A tagországok miniszterei pénteken tartották első informális találkozójukat, ahol az elnökség menetéről egyeztettek. A gödöllői kastélyt kordonokkal vették körbe, csak átvizsgálás után lehetett belépni. Még az akkreditált újságírók is csak csoportosan mehettek be a kastélyba, amit kutyás és lovas rendőrök leptek el, szinte 20 méterenként állt egy egyenruhás.

Az első találkozó helyszíne a kastély egykori lovardája volt, az Európa-ügyi miniszterek és államtitkárok az uniós elnökség menetéről egyeztettek itt. A szokásos közös fotózás pedig már a barokk színházteremben volt. „Volt egy államtitkár asszony, aki az ülés közben mesélte el, hogy elképzeli, ahogy Sissi annak idején a lovardában nézte a lovasbemutatót. Közben ők itt ülnek most már egy konferenciaközpontban, úgyhogy teljesen el volt ragadtatva”- mesélte Bakos Piroska szóvivő.

Az egyeztetés után Győri Enikő, az uniós ügyekért felelős államtitkár azt mondta, a gazdasági fejlődés érdekében össze kell hangolni az uniós országok gazdaságpolitikáját és meg kell teremteni a növekedés feltételeit. Az Európa-ügyi miniszterek egyetértettek abban is, hogy azok a témák, amelyeket Magyarország a félév során napirendre kíván venni, például a romaügy és a Duna-stratégia, a legfontosabb európai kérdések.

Ajánlom

További belföldi híreink