Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-01-11 15:41:59

Gaskó beszólt a kormánynak: felejtsék el végre a hazudozást + videó

Másfél milliárd forintból ki lehetne elégíteni a vasutasok követeléseit 2011-ben – mondta a VDSZSZ elnöke az ATV Jam című műsorában.

Gaskó beszólt a kormánynak: felejtsék el végre a hazudozást + videó

A tavalyi árvízkárokra való tekintettel ugyanis százezer forintról lemondtak a 250 ezer forintos követelésükből. Gaskó István emlékeztetett, a konfliktus a MÁV 2008-as átalakítása idején robbant ki, amikor a kormány partnerként bevonta a vasutasokat a munkálatokba, Kóka János akkori miniszter pedig a MÁV-Cargo privatizációs árbevételeiből részesedést ígért nekik, amennyiben nem akadályozzák az átszervezést.

Gaskó a sztrájktörvény módosításáról azt mondta, a kormány egyik képviselője mögé bújva kerülhette el a szakszervezetekkel való egyeztetést. Mint ismeretes, a sztrájktörvény decemberi módosítását egyéni képviselői indítvánnyal Kontur Pál fideszes honatya nyújtotta be, aki ellenzékben még támogatta a sztrájkolók követeléseit. A változtatás szerint például a sztrájk csak akkor minősíthető jogszerűnek, ha az elégséges szolgáltatásról már megállapodás született.

A VDSZSZ elnöke úgy fogalmazott, nem lehet megengedni a politikának azt a trükközést, hogy ellenzékben valamit jól megtámogat, majd hatalomra kerülve elfelejti.

A hazudozást viszont most már el kellene felejteni, mert arra az előző kormány egy jónéhány tagja is ráment – figyelmeztette Orbánékat Gaskó.

További belföldi híreink