Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2011-01-01 10:49:31

Szilveszteri rekord a toxikológián

Részegek és drogosok lepték el a Péterfy Sándor utcát.

Szilveszteri rekord a toxikológián
Összesen 65 erősen ittas, illetve drogos pácienst vettek fel a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályára huszonnégy óra alatt. Ennyi betegük az elmúlt 10 évben nem volt - mondta Zacher Gábor a toxikológiai osztály vezetője szombaton az MTI-nek.

Már nem olyan, mint egy háborús övezet

Az osztályon már megkezdték a takarítást, így most már az nem úgy néz ki, mint egy háborús övezet - fogalmazott a toxikológus. A 65 betegből a toxikológus elmondása szerint talán tízen voltak, akik drogot is használtak, a túlnyomórészük alkohol miatt került be. A betegek között voltak "amúgy kedves, szép fiatal lányok, helyes fiúk, magyarok és külföldiek vegyesen".

Kérdésre azt is elmondta, hogy hozzájuk 14 éves kor alatt nem kerül be fiatal, de 14 évesek voltak. Egy középkorú nő meghalt az osztályon, őt kihűlés miatt szállították be. Rajta kívül még négy lehűlt hajléktalant szállítottak az osztályra. Súlyos, életveszélyes állapotba az alkohol miatt bekerült betegek közül senki sem került, ők kijózanodtak.  

A megerősített ügyeletre - ahogyan számították - abszolút szükség volt - mondta Zacher Gábor. Hozzátette: az "afterparty" még zajlik, ilyenkor még számítanak egy-két páciensre, de most csend van.

A veszprémi fiatalok is rendesen ittak


Szilveszteréjszakáján több mint 85 esethez riasztották a mentőket Veszprémmegyében, akiknek többségében erősen ittas fiatalkorúakat kellett ellátniuk - közölte a megyei mentőszolgálat mentésvezetője szombaton az MTI-vel.

Lattenstein János elmondta, hogy 22 mentőkocsi állt készenlétben a megyében, és az átlagosnál kétszer több esetet láttak el. Mindössze egy petárda okozta sérüléshez hívták őket, mert a pirotechnikai eszköz egy szerencsétlenül járt ember kezében robbant fel, könnyebb sérülést okozva. Hozzátette: a legtöbb problémát az erős alkoholos befolyásoltság alatt álló kiskorúak okozták.

Részeg sofőrök találkozója


Öten sérültek meg könnyebben szombaton a kora reggeli órákban Érden, amikor feltehetőleg ittas vezetés miatt két személyautó összeütközött - közölte a rendőrség az MTI-vel.

A két autó az Érd belterületén lévő Tárnoki, illetve Jenő utca kereszteződésében karambolozott, valószínűleg azért, mert mindkét sofőr ittasan vezetett. Összesen hatan ültek a járművekben, közülük öten sérültek meg könnyebben. A baleset körülményeit az érdi rendőrkapitányság vizsgálja - mondta Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ajánlom

További belföldi híreink