Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-12-15 11:24:59

Elhunyt az ATV munkatársa + videó

Tréfás Imre 73 évet élt.

Elhunyt az ATV munkatársa + videó

Hetvenharmadik életévében meghalt Tréfás Imre, az ATV fővilágosítója. A Déryné színházban kezdte pályáját, majd a Vígszínházhoz került, 1965-től pedig a Magyar Televízióban kezdett dolgozni. Szaktudását később a kereskedelmi televíziók sem nélkülözhették, az ATV 2006-tól megújult képi világa elképzelhetetlen volt Tréfás Imre munkája nélkül.

„Gyerekek nem értitek, hogy ez egy szakma?” - ezt mondta mindenkinek, akik egy egy produkcióban nem értették elképzeléseit, vagy vitába akartak szállni vele, mert mást gondoltak egy derítésről, egy effektről, mint ő.

Kevesen tudtak nála többet erről a szakmáról, ezért is hívták olyan sok produkcióhoz. Nevéhez fűződött a Mazsola és a Futrinka sorozat, a Süsü és az első Táncdalfesztivál. Ott volt a Duna TV születésénél, dolgozott az Esti Showder című műsorban, és 2006-ban ott volt a megújult ATV képi világának megteremtésénél.

Azóta valamennyi ATV-s műsorban közreműködött, legutoljára a Favoritnál találta ki, hogy mutathatna jól egy LED-füzér a műsorvezető mögött. Vidéki forgatásokon nevéhez illően rengeteget tréfálkozott, sokszor énektudásával szerzett vidám perceket a stábnak.

Ajánlom

További belföldi híreink