Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-12-10 08:50:59

Milliárdos kátyúk: 15 évvel van lemaradva a magyar úthálózat + videó

Az utak átlagéletkora a harminc évet is meghaladja.

Milliárdos kátyúk: 15 évvel van lemaradva a magyar úthálózat + videó

10-15 évente teljes felújításra szorulna a magyar közúthálózat, ehhez képest útjaink átlag életkora – elsősorban a mellékúthálózaton – a harminc évet is meghaladja – mondta el az ATV reggeli műsorában a Magyar Közút Zrt. kommunikációs csoportvezetője.

Pécsi Norbert Sándor elmondta, az elmúlt 8-10 év alatt a harmincezer kilométeres úthálózaton közel 4-5000 kilométerrel nőtt a hibás utak aránya, az utóbbi néhány évben pedig nem tudtak olyan mértékben felújításokat végezni, amivel ezt az arányt jelentősen tudták volna javítani.

Idén ráadásul a tavalyi nagy hőingadozások miatt a szokásosnál is több kátyúval kellett megküzdenie a közúthálózat üzemeltetőjének, a tavasszal kezdődő munkálatokat pedig a rendkívül sok csapadék és az árvizek hátráltatták. Ennek ellenére nagyon sok kátyút sikerült novemberig kijavítani, mintegy hétmilliárd forint értékben – számolt be Pécsi Norbert, aki azonban úgy véli, javítás helyett lehetőleg minél nagyobb számban kellene utakat felújítani, például uniós forrásból. Közlése szerint az elmúlt másfél évben több mint ezer kilométernyi rossz állapotban lévő mellékutat sikerült ily módon felújítani.

Ajánlom

További belföldi híreink