Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-12-09 05:20:47

Remek buli tombolt a pszichiátrián + videó

A fesztiválról az internetre is felkerült egy videó, a szakma felháborodott.

Remek buli tombolt a pszichiátrián + videó

A Bolondok Haza című rendezvényt november 26-27-re hirdették meg: a zenés-táncos parti egész éjszaka tartott. Napközben ingyenesek voltak a rendezvények, az esti buliért fizetni kellett. A fesztiválról az internetre is felkerült egy videó.

A szervezők azt mondják, nem egy megszokott helyen akarták tartani a fesztivált, ezért választották a pszichiátria épületét, közismert nevén a Lipótot. A produkciós cég vezetője azt mondta az ATV hiradójának, a nemzeti vagyonkezelővel bérleti szerződést is kötöttek, amelyben leírták, mire lehet számítani.

Az egészségügyi államtitkár a Híradó kérdésére elmondta, nem tudtak a rendezvényről, de nem is ők felügyelik az épületet. Szerinte a szervezőknek bocsánatot kellene kérniük a betegektől és a szakmától.

 „Utánanézünk, hogy történhetett ez meg, és javaslatot teszünk arra, hogy a jövőben a mi hozzájárulásunk nélkül ilyen szimbolikus épületekben ilyen ne történhessen meg” - mondta Szócska Miklós

Az Országos Pszichiátriai Társaság elnöke felháborodottan beszélt a rendezvényről, amely nevével szerinte meg is bélyegezte a betegeket.

A volt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet 2007 végén zárt be, azóta üresen áll. Az engedélyezés miatt a nemzeti vagyonkezelőnél belső vizsgálat indult.

Ajánlom

További belföldi híreink