Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-12-08 09:33:59

Orbán gesztusa Horn Gyulának

A miniszterelnök közbenjárására elődje a HM kötelékébe tartozó kórházban maradhat.

Orbán gesztusa Horn Gyulának

Horn Gyula korábbi miniszterelnök több mint három éve fekszik a budapesti Állami Egészségügyi Központban. A  politikus 2007. szeptember 16-án került be az intézménybe, súlyos agyi betegséggel ápolják azóta is. A kórházban őrökkel és kamerákkal felszerelt VIP-teremben fekszik, szűk családi körén kívül más látogatókat nem is fogad, állapotáról pedig teljes hírzárlatot rendeltek el a család kérésére. Magyarország 1994 és 1998 közötti miniszterelnöke utoljára három évvel ezelőtt, a 75. születésnapjára rendezett ünnepségen jelent meg a nyilvánosság előtt. Viselkedésén már akkor érződött, hogy súlyos, Alzheimer-kórhoz hasonlító betegségben szenved.

A politikus betegségéről, kórházba kerülése után különféle variációk láttak napvilágot: alvás- és memóriazavarok, Alzeheimer-kórhoz hasonló állapot, előrehaladott agysorvadás. Idén nyáron - kórházi forrásokra hivatkozva - a bulvárlapok adták hírül, hogy rosszabbra fordult Horn Gyula egészségi állapota. A kiszivárgott hírek szerint a volt szocialista kormányfő a nap legnagyobb részét átalussza egyágyas szobájában, hozzátartozóit pedig nem ismeri fel.

Az atv.hu információi szerint a volt miniszterelnök betegsége olyan jellegű, hogy indokolt lehetne otthoni ápolása is. Úgy tudjuk, a Honvédelmi Minisztérium vezetésében fontolgatták, hogy Horn Gyulát hazaengedjék a minisztérium kötelékébe tartozó Állami Egészségügyi Központból, ám Orbán Viktor miniszterelnök közbenjárására végül mégis az intézményben maradásról döntöttek. Értesüléseinket sem a Honvédelmi Minisztériumban sem a Miniszterelnökségen nem erősítették meg, ugyanakkor nem is cáfolták.

További belföldi híreink