Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-10-26 13:31:30

Menesztették a 2006 őszi eseményekben érintett rendőrkapitányt

Az államfő a belügyminiszter előterjesztésére december 30-i hatállyal felmentéssel megszünteti Szabadfi Árpád rendőr dandártábornok szolgálati viszonyát, és az év utolsó napjával szolgálati nyugállományba helyezi őt.

Schmitt Pál határozata, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter ellenjegyez, a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. A belügyi tárca vezetője szeptember 30-i hatállyal mentette fel beosztásából a Győr-Moson-Sopron megyei főkapitányi posztot addig betöltő Szabadfi Árpádot.

A Kisalföld szeptember közepén írt arról, hogy Szabadfi Árpád nyugállományba helyezését kérte; a lap szerint a posztot tíz éve – egy 17 hónapos országos főkapitány-helyettesi megbízatással megszakítva – betöltő főtiszt a testületnél eltöltött 38 évével indokolta kérését. Szabadfi volt az országos rendőrfőkapitány helyettese a 2006-os őszi fővárosi események idején.

A Magyar Közlöny legfrissebb számában az is olvasható, hogy a köztársasági elnök – ugyancsak a belügyminiszter előterjesztésére – november 25-i hatállyal felmentéssel megszünteti Dúzs József rendőr dandártábornok szolgálati viszonyát, és november 26-ával szolgálati nyugállományba helyezi őt.

Ajánlom

További belföldi híreink