Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-09-28 15:27:54

Cigány testvéreiről beszélt Vona Gábor

Gyöngyösön a Fidesz jelöltjét támogatja a Jobbik. Az országon élősködők élősködnek. Budaházy marad bent.

Az önkormányzati kampány keretében szülővárosába, Gyöngyösre látogatott a Jobbik elnöke. Vona Gábort mintegy 120 főnyi közönség hallgatta a vasárnapi kampánygyűlésen. Az eseményen – feleségével együtt - részt vett a gyöngyösi fideszes polgármester-jelölt Faragó László is. Noha Vona többször bírálta a Fideszt is, Faragó csendben, ellenvetés nélkül ülte végig a Jobbik-elnök beszédét. Ami nem is meglepő, hiszen a Jobbik nem indít polgármester-jelöltet Gyöngyösön, hanem Faragót támogatja.   

Élősködők és testvérek

Vona szerint az ország - és Gyöngyös – problémái abból fakadnak, hogy „valakik vagy valamik élősködnek a tisztességes többségen”. Élősködik a politika, másodsorban a nemzetközi tőke, harmadsorban pedig a cigány kisebbség azon része, akik úgy érzik, csak a segélyeket kiutaló törvények vonatkoznak rájuk, a többi nem.

Ezt követően tőle eddig idegenül csengő kijelentést tett Vona. Azt mondta: „Az a cigány ember, aki betartja a törvényeket, tisztességgel neveli a gyermekeit - nekem testvérem.”

Újabb letartóztatásokra számít

A közönség soraiból érkezett kérdésre, „Mikor hozzátok ki Budaházyt?”, Vona borúlátó választ adott: „Szkeptikus vagyok. A jelenlegi kormányban semmilyen hajlandóságot nem látok arra, hogy Budaházyt kihozzák a börtönből, sőt lehet, hogy még további személyeket fognak lecsukni.” Majd hozzátette, arra sem lát semmilyen esélyt, hogy Gyurcsányt börtönbe zárják. „Nem mi osztjuk a lapokat” – tárta szét a karját a Jobbik elnöke. 

Ajánlom

További belföldi híreink