Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-09-20 16:54:59

Perli a kormányt a kirúgott diplomata

Pályázaton nyert, de nem utazhatott.

Perli a kormányt a kirúgott diplomata

Kijevben teljesített volna külszolgálatot Kemény Ádám, aki egyike azon szakdiplomatáknak, akik elbocsátásuk miatt beperlik a kormányt.

A külgazdasági szakdiplomata, aki öt évig agrárattaséként is tevékenykedett elmondta, egy szakmai pályázat útján több kollégájával együtt a vidékfejlesztési minisztériumból áthelyezték a külügyminisztériumba, ahonnan Kijevbe küldték volna külszolgálatra. A diplomata július ötödikén utazott volna az ukrán fővárosba, ezt azonban nem engedték neki; az útlevelet és a végső kihelyező okiratot sem kapta meg, ám hivatalosan csak négy héttel később értesítették.

Elmondása szerint a gazdasági tárca egy kétsoros levélben, különösen fontos szolgálati érdekekre hivatkozva tájékoztatta arról, hogy visszavonja kijelölését, Kemény Ádám szerint azonban ez jogszerűtlen, hiszen egy nyilvános szakmai pályázat nyerteseként küldték volna Kijevbe. Kijelölés tehát nem történt, így azt nem is lehet visszavonni, ezért a diplomata ragaszkodik a peres eljáráshoz, amelynek első tárgyalása november második felében lesz.

Ajánlom

További belföldi híreink