Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-09-16 08:22:59

Lúgot itattak a kismamával, leváltottak főorvost + videó

Lefokozták az Állami Egészségügyi Központ nőgyógyászatának osztályvezetőjét, mostantól szakorvosként dolgozik tovább.

Lúgot itattak a kismamával, leváltottak főorvost + videó

Még télen, egy császármetszésnél véletlenül savlekötő helyett lúgot itattak egy kismamával. Keményné Makai Boglárkának a lúg teljesen szétmarta a nyelőcsövét, ezért azóta is szondán át táplálják.

Az Állami Egészségügyi Központ megbízott főigazgatója szerint nem csupán Boglárka esete miatt mentették fel az osztályvezető főorvost, hanem az elmúlt három év eseményei vezettek ide. Boglárka esetéről Grósz Andor azt mondta: a felelősséget ők már korábban is elismerték és egyezkedni akarnak. „Mindenképpen tárgyaláson kívüli megegyezésre törekszünk, empátiával és a maximális orvosi judiciummal, amire felhatalmazásom van egyébként a tárcavezetőtől is” – mondta el Grósz Andor.

Boglárka néhány napja az ATV Híradójának azt mondta: megdöbbent a kórház korábbi válaszlevelén, amelyben azt írták neki, hogy az egészségkárosodása egyelőre nem megállapítható, mivel további műtétek várnak rá. Ezért nem fizetnek.

Boglárka ügyvédje, Pongrácz Krisztina szerdán azt mondta: ha jövő hétig nem sikerül megegyezni, akkor a bírósághoz fordulnak.

További belföldi híreink