Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-09-07 16:05:33

Lengyel: egy kérdés maradt, mikor mond le Orbán + videó

Lengyel László szerint két csapást is mért az országra a miniszterelnök.

Lengyel: egy kérdés maradt, mikor mond le Orbán + videó

Ez után a 100 nap után egy kérdés maradt: mikor tetszik lemondani? – értékelte Orbán Viktor kormányzását Lengyel László.

A Pénzügykutató elnök-vezérigazgatója szerint Orbán Viktornak minden eszköz a kezében volt, hogy kormánya 8-12 évre berendezkedhessen, de elrontotta. Egyrészt, mert a Fidesz

összeveszett a befektetőkkel, másrészt mert nekiment a közigazgatásnak. Lengyel László szerint a kormány első száz napja csalódás a társadalom számára, azonban az emberek kétharmada véli úgy, hogy október után javulni fog a helyzete. Vagyis a választások után még több ember áll majd sorba a csajkájával – fogalmazott.

Lengyel szerint korábban Magyarország kockázati indexe és a forint is stabil volt, valamint a költségvetés hiánya is a jobbak közé tartozott. Az Orbán-kormány pedig elérhette volna a 4.5-4.8%-os hiánycél engedményt, ha óvatos tárgyalásokat kezdeményezett volna azokkal a szervezetekkel, amelyeket inkább kirekesztett, és lett volna a nemzetközi piacok számára is egy látható programja. A szakember szerint Orbán két csapást mért az országra eddig: egyik a valutaválság, a másik a közigazgatás szétverése.

Ajánlom

További belföldi híreink