Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-09-03 13:16:54

Az ATV-n vezet új műsort Kuncze – nem érdeklik a hatsoros mantrák

Utolsó pályamódosítása a Klubrádióhoz vezette, majd kiderült, tovább is van – az ATV vasárnapi esti műsorában, a Kommentárban mondja még. Kuncze Gábor azt ígéri, a nézői kíváncsiság előretolt helyőrsége lesz, politikusi pályafutását pedig végleg lezárta.

Az ATV-n vezet új műsort Kuncze – nem érdeklik a hatsoros mantrák

Vasárnap este debütál első saját televíziós műsorában az ATV-n. Hogyan született meg a „Kommentár” ötlete?

Nem az én fejemből pattant ki, az ATV keresett meg. Néhányszor szerepeltem a képernyőn, állítólag a nézők szerették, a Klubrádiós műsoromat is dicsérték. Szerintem ezért gondoltak rám.

Éles a váltás. Hezitált?

Nem döntöttem azonnal. De úgy gondoltam, annyiszor módosítottam már pályát, hogy egyszer még belefér.

Műsorvezető marad ezek szerint?

A rádiónál is azt gondoltam, többet nem módosítok.

Nem így történt. Miről szól majd a műsor?

A Kommentár két részből áll: az első felében a hét aktuális legfontosabb híreinek, eseményeinek hátteréről beszélgetek szakértőkkel, a másik felében 3-4 fontos témáról cserélünk eszmét éppen aktuális vendégeimmel. Kötetlenebbnek, lazábbnak képzelem ezt a részt.

„Heti hetes”-stílusban?

Nem. Komoly témákról fogunk beszélgetni, komoly emberekkel. Csak lazábban, családiasabban.

Mennyire befolyásolja a korábbi szerepvállalása abban, hogyan kérdez, kit hív meg – vagy épp kit nem hív meg?

Engem nem befolyásol, inkább másokat. Volt már olyan, hogy valaki nem ült le velem, mert SZDSZ-es politikus voltam. Volt már, hogy azért nem, mert tudták, hogyan vitatkozom. De persze olyan is van, akit nem hívok, mert tudom, hogy csak a hatmondatos mantrát ismétli – az pedig engem nem érdekel. És a nézőket sem.

Nevek?

Azt nem mondanék. De azt igen, hogy a politikusok mellett akadtak jócskán olyan szakértők is, akik nem ültek le velem beszélgetni, mert féltek, hogy ez egy kvázi stigma lesz rajtuk és máshova nem hívják őket. Ami sokkal meglepőbb. Műsorvezetőként én a nézők kérdéseit igyekszem föltenni, nem a saját véleményemet sulykolom.

A nézők nyilván azért választják ugyanakkor Kuncze Gábor műsorát, mert ismerik a múltját és kíváncsiak arra, hogy Ön hogyan fog meg egy témát.

Persze, ez benne van. De a cél akkor is az, hogy ők érezzék jól magukat, nem az, hogy én. Nem a politikust fogják látni, hanem a műsorvezetőt.

A héten először volt riporterként képernyőn, amikor az ATV Reggeli Jam című műsorát vezette, kedden.

Igen. Elsőnek jó volt, de több kritikát kaptam olyan emberektől, akik egyébként szeretnek. Egy részét meg is fogadom.

Korábbi kollégái, munkatársai közül kiket vár szívesebben a stúdióba – az azonos politikai beállítódásúakat vagy a régi ellenfeleket?

Nem így osztanám föl a világot. Mindenkit várok, akinek önálló véleménye van egy adott helyzetről, témáról, s azt el is akarja mondani. Mantrázókat nem hívunk, az biztos.

Lehet, hogy kevesen lesznek.

Elképzelhető, hogy egyedül ülök majd a stúdióban, persze. De azért nem hiszem.

Az első adás vendégei?

Kiderül vasárnap, nézze meg.

Ajánlom

További belföldi híreink