Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-08-31 10:03:59

Vona Gábor Hugo Bossban, a gárda szétesőben

Egyértelmű törés van a párthadsereg és Jobbik között - állítja a lemondatott megyei alelnök.

Vona Gábor Hugo Bossban, a gárda szétesőben

- A Gárda egy óriási PR-fogás volt, – nyilatkozta a Heteknek Pachl Tamás, a Jobbik nemrégiben lemondatott Komárom-Esztergom megyei alelnöke. Pachl szerint Pősze Lajos Jobbik-képviselő helyesen mondta, hogy a Gárda most nem aktuális, félre kéne tenni, mivel a Jobbik nem ért el akkora sikereket, hogy politikailag meg tudná védeni.

Pachl Tamás

Beolvadni a polgárőrségbe

Pachl szerint a gárdistáknak átmeneti megoldásként be kellene olvadniuk a polgárőrségbe, a nemzetőrségbe, el kellene bújniuk, amíg a patronáló párt olyan helyzetbe nem ke¬rül, hogy ismét hivatalossá tudja tenni őket. Pachl szerint a tagság simán meg is lépné ezt a túlélési manővert, hogy az említett testületekben tehessék azt, amiért eredetileg a Gárdába jöttek, de mivel a Jobbiknak szüksége van rájuk a politikai ügyeskedésekhez, a vezetőik nem engedik őket máshová. „Így viszont az egész szép lassan szét fog hullani” – vélekedett az ex-jobbikos politikus.

„A parlament bűzös levegője”: duma

Mint az atv.hu megírta, Vona Gábor az idei Magyar Szigeten újabb gesztusokat tett a Gárda, a Hatvannégy Vármegye, és a Betyársereg felé, azt állítva, hogy sokkal üdítőbb a magyar harcosok között lenni, mint a „Parlament bűzös levegőjét" szívni.

Pachl szerint „ez duma. Vona Gábor mellettük tette le a voksát, mert ez a létszám elég arra, hogy őt és a barátait bejuttassa a parlamentbe. Szüksége van rájuk, ezért vetített nekik a Magyar Szigeten, és ezért finanszírozta a bulijukat.”

Több helyről zsarolják

A lemondott alelnök a Heteknek azt mondta, a Gárda és a Jobbik között egyértelmű törés van, most éppen a se veled, se nélküled korszak. Létrehozták, aztán a fejükre nőtt, ezért hanyagolják, de gesztusokat azért tesznek feléje, miközben a gárdisták egy része ki akarja őket rángatni a parlamentből. A párton belül megoszlik a megítélésük, de egyelőre az a csapásirány dominál, hogy nem kapnak fülest még az ordító hibákért sem. Legfeljebb lebukik a kapitányuk. „A pártból való kilépésem egyik oka éppen az volt, hogy egyebek mellett ebben sem volt egyértelmű a vezetés. Hogyan bízzak olyan vezetőkben, akiket több helyről is zsarolnak, és egy részük ráadásul a saját táborunkból?” – tette fel a költői kérdést Pachl.

Ilyenkor küldenek Izraelbe

- Az egykori alelnök azt mondta, többször feltette a kérdést párttársainak: tudják-e, miből él Vona Gábor? „Na, ilyenkor szoktak elküldeni Izraelbe. Gábor már nem dolgozik pedagógusként, és már annak a bizonyos biztonságtechnikai cégnek sem üzletkötője. Azóta gyereke született, Hugo Bossban jár, és továbbra sem fotoszintetizál, valamiből tehát finanszírozza a kiadásait” – vázolta a pártbeli állapotokat Pachl. A finanszírozással kapcsolatban azt állította: Mivel a pártvezetés nem gazdag emberekből áll, a mecénások állják a költségeket, cserébe viszont van beleszólásuk a folyamatokba.

Ki szerkeszti a neonáci lapot?

A párton belül további két potens: Szabó Gábor pártigazgató - aki szinte név szerint ismer minden jobbikost, hiszen ő felelt a legtöbb alapszervezet létrehozásáért - és Novák Előd, aki tökéletes főszerkesztője lenne a Kuruc.infónak. pachl az mondta, „a szélsőséges véleményformáló orgánum szintén zsarolja a Jobbikot, Vonáéknak azonban érdekük ez a kényelmetlen szimbiózis, mert azt a belső négyszáz-négyszázötvenezres tömeget, akiket ezzel a zsidózó, cigányozó retorikával táplálnak, így tudják napi szinten magukhoz kötni, egyben tartani. A baj csak az, hogy míg a pártvezetés hírfelületként tekint a Kurucra, az olvasók szentírásként”.

atv.hu / Hetek

Ajánlom

További belföldi híreink