Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-08-27 18:02:59

Nyomozás a Magyar Sziget-botrány kapcsán

Nyomozást rendelt el a Váci Városi Ügyészség a Magyar Sziget nevű fesztiválon történtek kapcsán, miután a Pest Megyei Főügyészségről hozzájuk kerültek az üggyel kapcsolatos feljelentés iratai.

Birtalan Örkény, Pest megyei főügyész a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az ügyben személyi szabadság megsértése miatt a Váci Rendőrkapitányság fog nyomozni.A Verőcén megrendezett Magyar Szigeten a Hetek című lap szerint antiszemita beszédek hangzottak el, a jobbikos Zagyva György Gyula országgyűlési képviselő pedig egy zárt faházban fenyegetően lépett fel a lap újságíróival szemben.

Korábban az ügyben az MSZP vizsgálatot kért Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztertől és Pintér Sándor belügyminisztertől. Az LMP a Legfőbb Ügyészséghez fordult, hogy vizsgálják ki az esetet és tegyék meg a megfelelő lépéseket. Az LMP-nek az üggyel kapcsolatos bejelentése a Pest Megyei Főügyészséghez került. A Jobbik korábban annyit mondott az ügyről, hogy az a kocsmai vita szintjén van és érdemben nem foglalkoznak vele.

Birtalan Örkény, Pest megyei főügyész a Független Hírügynökség kérdésére elmondta, hogy az ügy iratai a Váci városi Ügyészséghez kerültek, ahol személyi szabadság megsértése miatt rendeltek el nyomozást az ügyben. A nyomozás lefolytatására a Váci Rendőrkapitányságot jelölték ki. Amennyiben olyan ember érintettsége merül fel, aki ellen - például mert mentelmi jog védi - a rendőrség nem nyomozhat, akkor a megfelelő hatósághoz akarnak fordulni.

További belföldi híreink