Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-08-05 05:10:57

Homoszexuális dráma állhat a rendőrgyilkosság hátterében

Szerelemféltés áll az alsóörsi rendőrgyilkosság hátterében, állították az áldozatot és a tettest is jól ismerő helybeli forrásaink. A rendőrt lelövő férfi öngyilkos lett, és meghalt egy, az ügyhöz semmilyen módon nem kapcsolódó 21 éves, vétlen főiskolás is.

Homoszexuális dráma állhat a rendőrgyilkosság hátterében

Mint megírtuk, szerda hajnalban, éjfél után kezdődött Alsóörsnél az a lövöldözés, mely során egy rendőr és egy civil személy életét vesztette. Gamauf János főtörzsőrmester és társa, egy szakközépiskolás rendőrgyakornok egy Ford Fiesta utasait igazoltatták, amikor egy arra haladó sötét színű autóból tüzet nyitottak rájuk. Gamauf Jánost a hátán érték a gyilkos lövések. Meghalt az igazoltatott autóban ülő 21 éves fiatalember, N. Ádám is, egy másik utas pedig megsérült. A Ford Fiestában ülő öt utas - 16-25 év közötti Zala megyei fiatalok - egy Zala megyei szórakozóhelyről tartottak hazafelé, amikor igazoltatták őket.

A Független Hírügynökség információi szerint az igazoltatást végző rendőröktől 30 méterre egy autó állt meg, abból kifejezetten a rendőrt vették célba: négy lövés a testét, egy a fejét érte. A Fiestában ülő fiatalokat eltévedt lövedékek találták el.

A rendőrség közlése szerint Gamauf Jánosnak esélye sem volt arra, hogy szolgálati fegyverét elővegye, a testét ért lövésekbe azonnal belehalt. A Kossuth Rádió szerint tizenkét lövésnyomot találtak, fültanúk sorozatlövésről számoltak be, ezek alapján feltételezhető, hogy automata kézi fegyverből, géppisztolyból adták le a lövéseket.

Az atv.hu információi szerint a gyilkosság hátterében szerelemféltés áll. A meggyilkolt főtörzsőrmester ismeretségi köréből úgy értesültünk, hogy a rendőrrel az a Bálint keresztnevű férfi végzett, aki kevéssel a gyilkosság után öngyilkos lett, s akinek holttestét fekete színű autója mellett találták meg a nyomozók a nap folyamán.

Több, egymástól független, névtelenséget kérő informátorunk szerint Bálint Svájcban dolgozott, de a nyarakat Magyarországon töltötte. Közte és Gamauf János között szerelmi kapcsolat állt fenn, ami azonban az utóbbi időben megromlott. Forrásaink szerint az ebből fakadó szerelemféltés vezethetett a végzetes éjszakáig, amikor Bálint kivégezte Gamauf Jánost, majd röviddel később saját életét is kioltotta.

A meggyilkolt főtörzsőrmester baleseti helyszínelő volt, a nyári turisztikai szezonban látott el járőrszolgálatot Alsóörsön. Információink szerint jólszituált családból származott. Az áldozat nőtlen volt, saját lakásában egyedül élt. Az Index.hu azt írta, a nyomozók vizsgálják, hogy szerelemféltés vagy más magánéleti probléma állhatott-e a gyilkosság hátterében.

A szerdai sajtóértesülések szerint a gyilkos (vagy gyilkosok) egy fekete terepjáróval menekültek el a helyszínről. Tény, hogy a nagy erőkkel a helyszínre vonuló rendőrök szerda dél körül Alsóörs és Felsőörs között egy fekete terepjárót találtak. Délután már arról szóltak a hírek, hogy az autó mellett egy csuklyás, golyóálló mellényes hulla is feküdt. Azzal kapcsolatban, hogy ki lehet az illető, újabb találgatások indultak meg. Egyes vélemények szerint a gyilkos lett öngyilkos, más vélemények szerint társai végeztek a gyilkossal. A találgatásoknak az is terepet adott, hogy a rendőrség a nap folyamán nem sok információt közölt. Előbb délutánra, majd este hat órára ígértek sajtótájékoztatót, végül fél nyolc körül adtak ki sajtóközleményt. Eszerint a gyilkosságok helyszínétől néhány kilométerre - állampolgári bejelentés alapján - egy elhagyott, sötét színű gépjármű mellett ismeretlen férfi holttestére bukkantak a rendőrök, akinek halálát lőfegyver okozta. A külföldi rendszámú autóban több lőfegyvert találtak, köztük olyat, amely számításba jöhet a bűncselekmény elkövetésének eszközeként. A helyszíni szemle adatai arra utalnak, hogy a férfi önkezével vetett véget életének – közölte az ORFK sajtóosztálya. A közlemény szerint a két eset – a rendőr és civil áldozattal járó hajnali lövöldözés és az öngyilkosság - közötti összefüggést az igazságügyi szakértők bevonásával szerda este is vizsgálták a nyomozók.

Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere kérdésünkre úgy nyilatkozott, hogy Alsóörsön egyáltalán nem jellemző bűnbandák jelenléte, illetve működése, sőt a község közbiztonsága mindezidáig kifejezetten jónak volt mondható, ezért kizártnak tartja, hogy a rendőr elleni maffiaszerű leszámolásról lenne szó.

További belföldi híreink