Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-07-24 17:00:16

Karácsony: a Fidesz Bajnai útján halad tovább + videó

Attól, hogy a Fideszt kritizáljuk, még nem omlunk a szocialisták karjaiba – jelentette ki Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese az ATV reggeli műsorában. Ugyanakkor – tette hozzá – az ellenzéki lét mindannyiunk számára közös élmény, ezért egy kicsit már jobban értjük a szocialistákat, mint korábban.

Karácsony: a Fidesz Bajnai útján halad tovább + videó

Bár a Fidesz eddigi tevékenységében nagyon nehéz pozitívumot találni, az LMP-s politikus szerint nem ellentmondásos, ha a plenáris ülésen kifejezik nemtetszésüket, majd például Orbán Viktort meghívják a frakcióülésükre. Az elmúlt évek politikai kisiklásának egyik oka, hogy az ellenfelek között ellenséges viszony alakult ki – magyarázta.

Karácsony a műsorban leszögezte, az LMP nem áll közelebb a Fideszhez, mint bármelyik más parlamenti párthoz, sőt, inkább a kormánypárt és az MSZP között vél hasonlóságot felfedezni. Szerinte – látva gazdaságpolitikáját, illetve az adóintézkedéseket – a Fidesz a Bajnai útján halad tovább, holott az előző kormány politikájához képest radikális változást ígért. Ezt egyébként maga Mesterházy Attila is megállapította a gazdasági törvénycsomag vitájában – jegyezte meg.

Már a szocik is feszegették

A jogállamiság feszegetése már a szocialista politikára is jellemző volt, az LMP képviselője ebben sem tapasztal túl nagy változást, legfeljebb annyit, hogy ez most kétharmad birtokában nagyobb elánnal folytatódik.

Karácsony ugyanakkor elismerte, az önkormányzati választási kampány közeledtével az MSZP-vel való rivalizálás „nem tesz jót”, hiszen a két párt külön jelölttel indul a fővárosban. Az LMP eddig azért volt sikeres, mert nem bújt be nála népszerűbb emberek mögé, ezért megyünk tovább ezen az úton – közölte a képviselő. Megjegyezte, a választásoknak is úgy mentünk neki, hogy nem akasztottunk le egy „Bokros Lajos 2-t” és ezt a választók díjazták.

További belföldi híreink