Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-07-20 16:16:15

Orbán meccsre, az IMF-szakértők pedig haza mentek + videó

Róna Péter közgazdász szerint a növekedési pályát hiányolják a kormánytól.

Orbán meccsre, az IMF-szakértők pedig haza mentek + videó

„Hallottam ilyen focimeccsekről szóló megjegyzéseket” – mondta Róna Péter, közgazdász arra reagálva, hogy Orbán Viktor, miniszterelnök múlt héten csütörtökön az IMF tárgyalásokat otthagyva a Videoton-Maribor meccsre ment.

Róna Péter beszélt a Valutalap tárgyalótagjaival és úgy reagált, hogy Magyarországot teljesen félretájékoztatják az egyeztetésekről. Az IMF a növekedési pályáját hiányolja Magyarországnál, és a Valutaalap szerint a Fidesz kormány 29 pontos akcióterve pedig nem szolgálja a gazdasági növekedést – nyilatkozta Róna Péter az IMF delegáltra hivatkozva.

Fotó: vidi.hu

A közgazdász hozzátette: a Nemzetközi Valutaalap képviselői azért mentek haza, mert nem láttak semmilyen esélyt a megállapodásra. Róna Péter – IMF-forrásokra hivatkozva – az mondta a Valutaalap szerint egy egyszeri, Robin Hood szerű sarc, amelyet a bankokra vetnek ki, nem szolgálják az ország hosszú távú érdekeit.

Ráadásul ezzel szemben az adórendszer teljes átvilágítására lenne szükség, mert például a kis és középvállalkozások másfélszer annyi adót fizetnek, mint multinacionális cégek. A közgazdász szerint a Fidesz egy jómódú felső-középosztály kialakítása készül.

Ajánlom

További belföldi híreink