Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-07-06 17:12:46

Törvényi lyukon keresztül nyúlhatják le az orvosok a szülési pénzt + videó

Állami intézményben nem lehet megszabni árakat.

Törvényi lyukon keresztül nyúlhatják le az orvosok a szülési pénzt + videó

A szülés előtti hálapénz felszámolásáról egyeztet majd Mikola István a szakmai szervezetekkel azután, hogy egy szülész-nőgyógyász előre pénzt kért egy hónapokkal későbbi szülés levezetéséért.

Az esetről a várandós asszony értesítette az Egészségügyi Bizottság fideszes elnökét, aki elmondta, már több ilyen tartalmú panasz érkezett hozzájuk. Tóth Zoltán professzor, a Szülészeti és Nőgyógyászati Szakmai Kollégium elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, ma már társadalmi igény, hogy a várandós asszonyok megválaszthassák, kinél akarnak szülni, de állami intézményben nem lehet megszabni árakat.

A professzor szerint a kérdés szabályozatlan, mert az egyik törvény lehetőséget ad a kismamáknak, hogy orvost válasszanak, egy másik tiltja, hogy a szülészek ezért bármikor - előtte vagy utána - pénzt kérjenek.

Azonban figyelembe kell venni azt is, hogy az orvos a felkéréstől a szülésig állandó készenlétben van, amiért nem kap ügyeleti díjat és az sem biztos, hogy a szülés levezetését munkaidőben végzi majd – árnyalta a képet Tóth Zoltán.

Ajánlom

További belföldi híreink