Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-07-05 16:54:59

Az egész ország a Nemzeti Együttműködés lázában ég

Kutyás, családi fotós, munkás paraszt motívummal ellátott nyilatkozatokat is lehet venni.

A TASZ a mai napon azonnali profilváltást jelent be és megindítja komplex Nyilakozat-, Tábla-, és Portré-szolgáltató Üzemágát- írja a szervezet honlapján. A Társaság a Szabadságjogokért a honlapon több formátumot is megmutat, többek között a nemzeti, a munkás paraszt, vagy a népi motívumokkal díszített nyilatkozatot, de egyedi tervezésű, speciális megoldásokat is elkészítenek, igaz, felárért. Ezek között bemutatnak olyat, amin a nyilatkozat mellett kutya, vagy a család van, de akad olyan is, amin az Orbán-család látható, vagy éppen Schmitt Pál.

Forrás: tasz.hu

A TASZ a polgárok figyelmét is felhívja, hogy bár a kormányhatározat nem fogalmaz meg ajánlást a lakosság számára, ez nem jelenti azt, hogy a Nyilatkozatot ne tehetné ki bárki, aki szeretné, akár munkahelyén, lakásában, vagy közterületeken. A társasházakban, a boltokban, buszmegállókban is kihelyezhetőek a Nyilatkozatok, sőt az internet határtalansága alkalmat nyújt arra is, hogy minden magyar honlapfenntartó aloldalt hozzon létre, amelyen elhelyezi a Nyilatkozatot.

Forrás: tasz.hu

Dénes Balázs lapunknak elmondta, hogy azért reagáltak viccesen a kormányrendeletre, mert azt is viccnek tartják. „Ezen már csak nevetni lehet”- tette hozzá a TASZ elnöke.

A Főpolgármesteri Hivatal is...

A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a főváros vezetése is segíteni kívánja, hogy az emberekhez minél nagyobb számban eljusson a kormány üzenete az együttműködés fontosságáról. A nyomtatványokat a városháza kerítésére is kifüggesztik, hiszen az útmutatás szerint "a nyilatkozatnak ott a helye, ahol az emberek gyakran megfordulnak". A városvezetés lehetőséget kíván teremteni arra is, hogy a nemzeti konzultáció szellemében a polgárok közvetlenül megfogalmazhassák ötleteiket, építő javaslataikat a kormány számára, ezért a kifüggesztett nyilatkozat mellé hasonló méretben üres papírlapot is kihelyeznek majd.


Művirággal körbevett nyilatkozat

Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet pedig arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy azt a korábbi álláspontját, amely szerint a Nemzeti Együttműködésről szóló Nyilatkozatot tartalmi és stiláris gyengeségei miatt inkább titkolni, semmint terjeszteni kellene, felülvizsgálta.

Az Eötvös Károly Intézet a Nyilatkozat színes nyomatát, noha az irányadó kormányhatározat erre nem kötelezi, a mai napon minden látogatója számára, igaz az előírtnál valamivel kisebb formátumban, de jól észlelhető módon, faliújságján közzétette, annak közvetlen környezetét ízléses művirágokkal feldíszítették.

"Az elkövetkező időszakban a keddi intézeti értekezleteket, mondatról mondatra haladva, a megértés őszinte szándékával, a Nyilatkozat egy-egy bekezdésének értékelésével, értelmezésével kezdjük"- írja közleményében az intézet.  

Nyilatkozat az atv.hu szerkesztőségében

Lázad az Alkotmánybíróság

Az Alkotmánybíróság (Ab) nem tud eleget tenni a nemzeti együttműködés nyilatkozatának kifüggesztésére vonatkozó kérésnek - közölte a testület sajtófőnöke az MTI megkeresésére hétfőn. Sereg András azt mondta: a határozat is hangsúlyozza, hogy a kormány tiszteletben tartja az államhatalmi ágak elválasztásának alkotmányos elvét. Ebből az alkotmányos elvből kiindulva az Ab elnöke a kérésnek nem tud eleget tenni - mondta.

   

Szűcs Péter, a Legfelsőbb Bíróság és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács szóvivője annyit mondott: egyelőre nem hoztak döntést, vélhetően a tanács foglalkozik majd az üggyel. Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője azt közölte: Kovács Tamás legfőbb ügyész jelenleg külföldön van, leghamarabb szerdán tudnak választ adni a kérdésben.

Sólyom se rakja ki

Amíg Sólyom László mandátuma tart, a Köztársasági Elnöki Hivatalban nem függesztik ki a Nemzeti Együttműködésről szóló nyilatkozatot; a feladat a következő államfőre marad - közölte az MTI megkeresésére a hivatal hétfőn.

atv.hu / tasz.hu / MTI

Ajánlom

További belföldi híreink