Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-04-08 05:10:59

Lincshangulat Vona választási gyűlésén: futva menekült a bácsi

Egy érdeklődő azt kérte, töröljék a Jobbik programjából a csendőrséget. Futva kellett elmenekülnie.

Április 6-án Gyöngyöshalászon tartott választási fórumot a Jobbik. A körzet jobbikos egyéni jelöltje, Vona Gábor pártelnök „szokásos” monológját adta elő, bár akadt néhány, eddig nem ismert elem is: „Magyarországon csak két féle ember létezik, árpád házi és sz..házi” – állapította meg Vona. Aztán elmondta azt is, hogy a bal és a jobboldal a nézetek terén már megszűnt, csak a Jobbik és vele szemben az összes többi létezik. „Az MSZP hazaáruló, a Fidesz pedig alternatív hazaáruló, mivel négy éve csak asszisztál” – állította a jobbikos politikus.

Lesz csendőrség

Vona ezúttal is felhozta a csendőrség felállításának szükségességét, hangsúlyozva, hogy a rendőrségnél a „fejétől bűzlik a hal, ezért hosszú idő kell majd a bizalom helyreállításához.”

A szimpatizánsok részéről minden ilyen kiszólását hangos éljenzés és taps fogadta.

Ezt követően a hallgatóság tagjai tehettek fel kérdéseket Vonának. Egy helybéli idős, jólszituált férfi elmondta, ő a koránál fogva emlékszik arra, hogy a csendőrök valóban a csend őrei voltak, mert az akkori rendszer ellen nem lehetett szólni. Emlékezett rá, hogy hogyan verték puskatussal mindazokat, akik ki merték nyitni a szájukat, hogyan tűntek el emberek, és hogyan terelték a zsidókat a haláltáborokba induló vonatokra. A férfi azt is elmondta, hogy fenti tapasztalatai miatt fél, és ezért arra kéri a Jobbik vezetőjét, vegyék le a programjukról a csendőrség kérdését.

Futva menekült

Ekkor egy a hallgatóság soraiban helyet foglaló, idősebb férfi felugrott, és magán kívül, fröcsögő szájjal ordítani kezdett: „nézzétek meg ezt a mocsok disznót, ez a B. J. Az ő bátyja volt annak idején a munkásőrparancsnok. Ne is hallgassátok, mert ez egy hazug, mert a bátyja…” – folytatta a Jobbik-szimpatizáns, miközben földre dobta és megtaposta a kalapját. Majd neki akart rontani a felszólalónak, akit ekkor már többen provokáltak és lökdöstek. A csendőrség ellen érvelő férfi kimenekült az épületből: szó szerint futásnak eredt.

Vona ironikus mosollyal az arcán megjegyezte, hogy vannak nagyon mély sebek, és a kommunista diktatúra sérelmei nehezen múlnak, de „mindenki vegye tudomásul, hogy a Jobbik győzelme után igenis megalakul a csendőrség!”

Kivezették

A pártelnök bejelentését követő taps és éljenzés még el sem ült, amikor egy középkorú férfi ragadta magához a szót: elmondása szerint 20 éve él a községben, tisztességgel dolgozik, gyermekeket nevel. Arra kérte a jelenlévőket, hogy azért, mert nem azonosul a Jobbik nézeteivel, ne közösítsék ki, és ne vessék meg. Ekkor felállt egy nő a második sorban, karon ragadta a felszólalót, és egy izomkolosszus kíséretében, sokak szitkozódása közepette kivezette a teremből. A jelenlévők percekig nyomdafestéket nem tűrő jelzőkkel illették a pártprogram ellen felszólalni merészelőt. Vona az eseményeket azzal reagálta le hidegen és gúnyosan, hogy így már csak egy kérdésre maradt idő.

Ajánlom

További belföldi híreink