Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2010-04-02 22:00:55

Nagyobb idén a húsvéti forgalom, mint amilyen tavaly volt + videó

Viszont általában az olcsóbb termékeket keresik.

Nagyobb idén a húsvéti forgalom, mint amilyen tavaly volt + videó

Az emberek ilyenkor a hagyományos ünnepi ételeket veszik. Az egyik magyarországi üzletláncnál is ezek a termékek fogynak a leginkább.

„Egyértelműen sonkafélékből jelentősen többet tudunk eladni, mint az elmúlt években, azt tudom mondani, hogy a megszokotthoz képest egy 10-15 százalékos emelkedés biztosan látszik. A tojásfélék is nyilvánvalóan nagyon kelendőek, a szokásos átlagos mennyiséghez képest háromszor annyit tudunk ebből is értékesíteni.” – mondta Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője.

A legtöbb sonka az olcsó, gyorspácolt fajtából fogy. A vásárlók háromnegyede vesz ilyet az ünnepekre, de az utóbbi évekhez képest néhány százalékkal nőtt a drágább, hagyományos érlelésű sonkák eladása is. Ez az asszony is inkább a drágább termékeket veszi, és később máson spórol.

„Hát ilyenkor többet költök, aztán magamon behúzom. Legyen a gyerekeknek. Unokámnak. Van minden, inkább én nem eszek. Utána veszek egy sima szalonnát és megeszem” – mondta egy vásárló.

Általában a csoki tojások is népszerűek Húsvétkor, ám az utóbbi napokban nem fogyott belőlük sok az üzletekben. Nem úgy a borokból. A szeszesitalok közül a legtöbben ezt teszik az ünnepi asztalra.  

A boltok mellett a piacokon is nagy a nyüzsgés, mindenki Húsvétra vásárol. Itt még nagyobb a választék a sonkákból, az egészen olcsótól a drágáig minden megtalálható.

További belföldi híreink